Cum a salvat un jandarm aflat în timpul liber viaţa a cinci oameni care riscau să ardă ce vii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Geanin Mărculescu, jandarmul salvator, are doar 22 de ani FOTO: Jandarmeria Argeş
Constantin Geanin Mărculescu, jandarmul salvator, are doar 22 de ani FOTO: Jandarmeria Argeş

Un jandarm din Piteşti aflat în timpul liber a intervenit în seara zilei de duminică 1 mai în cazul unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna argeşeană Căteasca. Reacţia sa rapidă a făcut ca acolo să nu se producă o tragedie.

Subofiţer în cadrul Jandarmeriei Argeş, Constantin Geanin Mărculescu (22 de ani) mai avea 20 de kilometri până acasă. Acesta se afla la volanul maşinii, alături de familia sa şi mergea spre Piteşti. 

În satul Siliştea din comuna Căteasca a văzut flăcări puternice în curtea unei case. A oprit imediat. O anexă din gospodărie luase foc. A sunat imediat la 112 şi a transmis mai departe pompierilor câteva repere care să îi ajute să localizeze incendiul.

Între timp, o femeie a ieşit dintr-o locuinţă şi a început să strige la proprietarii în curtea cărora flăcările se extindeau din ce în ce mai puternic. O femeie, un bărbat şi cei trei copii ai lor au ieşit speriaţi din casă, fără să ştie ce se întâmplă. 

Acoperişul grajdului se prăbuşise din cauza focului. Erau înspăimântaţi şi în stare de şoc. Casa lor se afla la doar câţiva metri de anexa în flăcări. În tot acest timp, jandarmul argeşean aflat în timpul liber a încercat să oprească extinderea incendiului cu mai multe crengi pe care le-a găsit în curte. 

Când a auzit sirenele pompierilor de la ISU Argeş, care au venit la doar câteva minute de la apel, Geanin Mărculescu a deschis larg porţile curţii pentru a face loc maşinii să ajungă cât mai aproape de locul unde ardea. A rămas acolo până când pompierii au reuşit să stingă incendiul. Familia i-a mulţumit foarte mult jandarmului. Dacă acesta nu ar fi oprit maşina, s-ar fi putut produce o tragedie, întrucât întreaga familie dormea în casă, fără să ştie că în curtea lor izbucnise un incendiu puternic.

Cred că oricine ar trebui să intervină într-o asemenea situaţie, aşa cum poate. Nu era o situaţie în care să poţi sta pe gânduri. Trebuie să ai reacţie când alţi semeni sunt în pericol. Pur şi simplu am oprit şi am sunat la 112, a fost o reacţie normală. Familia era foarte speriată, mai ales că cei cinci membri dormeau în momentul în care a izbucnit incendiul. Era un mare risc ca incendiul să se extindă la casa lor şi să se producă o tragedie”, a declarat pentru ”Adevărul” Constantin Geanin Mărculescu.

Constantin Geanin lucrează în cadrul Jandarmeriei Argeş de trei ani, este absolvent al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani şi are gradul de sergent major. 

Vă mai recomandăm şi:

Povestea impresionantă a tânărului abandonat de mamă care a ajuns student la Academia de Poliţie

VIDEO Moş Crăciun, în maşina Jandarmeriei. A împărţit daruri orfanilor jandarmilor decedaţi 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite