CoVid-19. Bătaie ca-n codru într-un centru de carantină. Care a fost mărul discordiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jandarmii care asigurau paza la Centrul de Carantină din Piteşti au fost solicitaţi, marţi seară, de către o persoană aflată în carantină, să intervină, deoarece trei bărbaţi veniţi din Italia săptămâna trecută se luaseră la bătaie pe hol, deşi nu aveau voie să iasă din camere. Conflictul a început după ce un tânăr a spus altor doi bărbaţi să dea muzica mai încet.

Surse judiciare ne-au confirmat că doi dintre cei trei bărbaţi aflaţi în carantină şi care acum au dosar penal ascultau muzică, în camerele din centru, la volum maxim, în special manele. Un al treilea bărbat le-a cerut să dea muzica mai încet, iar cei doi s-au enervat, au ieşit din camere, deşi nu aveau voie, şi s-au luat la bătaie cu acesta. Şi bărbatul care i-a reclamat le-a dat mai mulţi pumni pe holul centrului, potrivit surselor citate.

În momentul în care mai multe echipaje de jandarmi au ajuns la locul incidentului, unul dintre bărbaţi era plin de sânge pe faţă, iar altul pe braţ, iar când au fost întrebaţi despre cele întâmplate unul dintre ei a declarat că a fost agresat de ceilalţi doi.

În această cauză, jandarmii au dat trei sancţiuni contravenţionale conform Legii 61/1991, art. 2, pct. 24 ”provocare ori participarea efectivă la scandal” , două amenzi în valoare de 800 de lei şi un avertisment, şi de asemenea au întocmit actele de sesizare a organelor de cercetare penală pe numele celor trei bărbaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută şi sancţionată de art. 352 Cod Penal, întrucât aceştia nu au respectat măsurile de carantină, şi anume au părăsit camerele în care sunt carantinaţi.

Documentele întocmite în acest caz au fost predate organelor de poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite