Consilier local din Argeş, găsit de ANI în conflict de interese după ce anterior fusese declarat şi în incompatibilitate. Afacerile soţiei cu autoritatea locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Emil Buşescu, consilier local în comuna argeşeană Vlădeşti, a fost găsit găsit de Agenţia Naţională de Integritate în condlict de interese. În primăvară, alesul local fusese declarat şi în stare de incompatibilitate. Ambele sesizări au legătră cu afacerile înceiate de firma administrată de soţiea acestuia cu autoritatea locală.

Faptele asupra cărora ANI a concluzionat, săptămâna aceasta, că este vorba de conflict de interese s-au petrecut în urmă cu trei ani.

"În calitate de consilier local, a participat la deliberarea şi adoptarea Hotărârii Consiliului Local din data de 28 noiembrie 2016 privind însuşirea contractelor încheiate de primarul comunei Vlădeşti prin achiziţie directă, luând astfel act de încheierea a două contracte încheiate anterior între Primărie şi o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deţine funcţia de director tehnic, iar soţia calitatea de asociat unic şi administrator. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 70, art. 71 şi art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispoziţiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 şi ale art. 75, lit. c) şi art. 77 din Legea nr. 393/2004 (texte în vigoare până la data de 04 iulie 2019, fiind ulterior înlocuite prin Ordonanţa de urgenţă nr. 57/2019 privind Codul administrativ)", precizează ANI.

Pentru ce sumă s-a compromis consilierul

Nu e prima dată când contractul de furnizare servicii încheiat de firma familiei sale cu Primăria Vlădeşti i-a adus probleme cu ANI, pentru că în primăvara acestui an, Agenţia îl declarase şi incompatibil. 

„În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016), o societate comercială în cadrul căreia persoana evaluată deţine funcţia de director tehnic, iar soţia acesteia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a încheiat cu primăria comunei Vlădeşti, judeţul Argeş, un contract de lucrări în valoare de 24.300,59 lei”, informa, la acea vreme, ANI.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite