CJ Argeş simte nevoia să liniştească apele: “Autostrada Sibiu - Piteşti este prioritatea Guvernului României”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
România are acum mai puţin de 250 de kilometri de autostradă FOTO Adevărul
România are acum mai puţin de 250 de kilometri de autostradă FOTO Adevărul

Consiliul Judeţean Argeş întăreşte informaţiile venite de la nivel central şi aminteşte, la rândul său, că autostrada Sibiu - Piteşti va fi realizată în următorul exerciţiu finciar,  varianta amânării sale după 2020  ieşind din calcule.


  "Autostrada Sibiu - Piteşti, parte a Coridorului IV Pan-european, a fost cuprinsă în Programul Naţional de Dezvoltare 2014 - 2020, urmând a fi finanţată din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial - Transport.Obiectivul principal al acestui program este acela de a oferi o infrastructură dezvoltată în mod adecvat, modernă şi durabilă, întreţinută în mod corespunzător, care să faciliteze o circulaţie sigură şi eficientă a persoanelor şi a bunurilor la nivel naţional şi european şi care să contribuie în mod pozitiv şi semnificativ la dezvoltarea economică a României. Acest program urmăreşte reducerea perioadelor de călătorie şi astfel a costurilor pentru a ajunge în zone izolate ale României, precum şi asigurarea unor legături adecvate cu restul Europei prin intermediul principalelor axe ale reţelelor transeuropene (TEN-T). “, se arată într-un comunicat trnsmis astăzi de Consiliul Judeţean Argeş.

Reamintim că tronsonul de autostrada A1 Sibiu - Pitesti face parte din proiectul prioritar numărul 7 (ce se suprapune în ţara noastră peste Coridorul IV Pan-european), care prevede ca în România să fie realizată A1 Nădlac-Sibiu-Piteşti-Bucureşti şi A6 Lugoj - Calafat. Autostrada  ce va face parte din noul coridor european de transport Rin - Dunare (unul din cele două care trec prin ţara noastră), prioritar pentru sistemul de transport din UE, va beneficia de 85% fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite