Cine este Ionuţ Eftime, denunţătorul lui Bogdan Olteanu. Meniul la nunta cu fiica primarului din Piteşti - 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Piteşteanul Adrian Ionuţ Eftime, ginerele primarului Piteştiului - Cornel Ionică, este cel care l-a denunţat pe viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, la procurorii anticorupţie. Adrian Eftime le-a spus procurorilor DNA că el i-ar fi dus lui Bogdan Olteanu 1 milion de euro chiar la sediul PNL, bani veniţi din partea lui Sorin Ovidiu Vântu pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ionuţ Adrian Eftime a fost condamnat anul trecut la şase ani şi patru luni închisoare în dosarul Petromservice, în care a fost condamnat şi Sorin Ovidiu Vântu alături de sindicalistul Liviu Luca.

Ionuţ Adrian Eftime este fiul lui Ion Eftime, fost administrator la Realitatea Media. Ionuţ Adrian Eftime a fost acţionar la Splendid Media, o firmă de publicitate a lui Sorin Ovidiu Vântu. Tatăl său a înfiinţat postul Alpha TV din Piteşti.

În media s-a vehiculat greşit informaţia potrivit căreia Lia Licănescu, fosta şefă de cabinet a lui Traian Băsescu, ar fi mama lui Ionuţ Adrian Eftime. Însă aceasta are doar 46 de ani, iar diferenţa între cei doi este de nici 10 ani. În realitate, mama lui Ionuţ Adrian Eftime este o angajată de la Casa de Pensii Argeş.

Vasile Blaga, invitat la nunta lui Ionuţ Eftime de la Palatul Ştirbei

Ionuţ Adrian Eftime s-a căsătorit în iunie 2009 cu Cristina Ionică, fata actualului primar al Piteştiului. Cei doi şi-au oficiat unirea destinelor la Palatul Ştirbei, meniul costând în jur de 100.000 de euro. Unul dintre cei mai importanţi invitaţi la nuntă a fost Vasile Blaga, care ocupa funcţia de ministru al Dezvoltării.

Această perioadă coincide cu anul în care Ionuţ Adrian Eftime câştiga foarte bine din afacerile off-shore, înfiinţate în jurul PSV Company şi mai coincide cu perioada în care partenerul său - Kiss Laszlo, condamnat şi el în 2015 la închisoare, îl îndemna la prudenţă.

De fapt, Kiss îşi pierduse încrederea în ginerele lui Cornel Ionică, dovadă în acest sens stând chiar şi niste interceptări din dosarul DNA. Iată ce îi spunea Kiss unei colaboratoare a lui Ionuţ Eftime, în legătură cu transferul mai multe sume pe numele acestuia: ”Da. Eu zic să fim foarte prudenţi. Anul ăsta se va da o bătălie pe viaţă şi pe moarte. Sunt prea expuşi. Eu rămân la părerea că în gruparea care-l reprezintă pe Eftime vor fi probleme. Să nu ne băgăm. “

Interceptări cu Kiss Laszlo, fostul partener de afaceri al lui Eftime: ”Ştii că după Eftime vine potopul (garda, finanţele)”

La sfârşitul lunii iunie 2009, la scurt timp după nunta fiicei lui Ionică, Kiss vorbeşte, din nou, cu intermediarii afacerilor off-shore, punând pe tapet o situaţie problematică a lui Eftime. Acesta îi ceruse alţi bani, cu titlu de împrumut, se pare că pentru nuntă, doar că partenerul Kiss l-a refuzat.

Iată discuţia lui Kiss despre ginerele primarului Ionică, purtată cu o altă persoană implicată în dosarul Petromservice: „Îţi scriu prin e-mail, fiindcă nu ştiu dacă ai răbdare să asculţi la telefon. Am vorbit din nou cu Eftime şi el mi-a spus următoarele (organizarea pe puncte este a mea ca să n-o lungesc): faptul că nu l-ai putut împrumuta cu bani este ok, oricum pentru ce i-au trebuit banii nu mai este de actualitate şi el nu este un copil de 2 ani ca să păstreze ranchiună sau să nu înţeleagă. Cu nunta tot înţelege şi a rămas în trecut, mai ales, acum este prea fericit după eveniment ca să ţină cont de neinţelegerea aceasta. Dar el speră că în ceea ce priveşte relaţiile profesionale să se poată baza în continuare pe noi, deoarece este o relaţie de mulţi ani şi îi este dificil (nu imposibil) să construiască de la zero totul cu o nouă firmă. Mi-a explicat că într-adevăr are un client şi e vorba de un nou contract ca pe vremuri şi vrea să ştie dacă se mai poate baza pe noi sau nu. - (asta-i de la mine) În plus, Eftime a adus mulţi bani firmei, ce zici?”.

Într-o altă convorbire, acelaşi Kiss, considerat ca fiind geniul off-shore din România, îşi exprimă temerile cu privire la Eftime, spunând prin mai multe sms-uri către terţi că, cităm: “Ştii că după Eftime vine potopul (garda, finanţele).”

Ionuţ Eftime a cumpărat conacul de la Izvorani cu 2 milioane de euro de la Crin Halaicu

Ionuţ-Adrian Eftime a achiziţionat, în 2008, conacul de la Izvorani, un domeniu imens, de 6 hectare, cumpărat de la moştenitorii de drept de către fostul primar Crin Halaicu contra sumei de un milion de euro. Ionuţ-Adrian Eftime a dat pe conacul de la Izvorani suma de două milioane de euro.

Ionuţ Adrian Eftime a fost reţinut de procurorii DIICOT, în anul 2010, cînd în urma anchetei a fost acuzat de delapidare şi spălare de bani, în dosarul Petromservice. Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2006 - 2008, membrii grupării şi-au oprit, în mod ilegal, bani de la firme pe care le administrau sau cărora le gestionau resursele financiare. Pentru a crea impresia de legalitate, inculpaţii încheiau contracte fictive derulate de către SC PSV Company SA, fiind retrasă în mod nejustificat suma totală de aproximativ 31 milioane de lei, iar pentru disimularea fondurilor încasate, învinuiţii au înfiinţat 18 societăţi comerciale în care aveau calitatea de asociaţi, administratori sau împuterniciţi pe cont. Banii erau trimişi în străinătate prin firme de tip offshore, pentru a li se pierde urma, fiind readuşi în ţară sub diverse forme. Într-una din interceptările depuse de procurori la dosar, ginerele primarului Ionică se plîngea unuia dintre partenerii lui de afaceri.

„E foarte complicat că trebuie să iau banii, trebuie să-i bag eu în bancă, trebuie să-i trimit în afară, din afară, să-i duc iar în România şi iar trebuie să văd cum îi scot din România. Mi-e foarte complicat să fac chestia asta, că nu ştiu cum să... Se pierd mulţi bani, ştii. Noi avem bani cash. Eu dacă-i pun în bancă, mă întreabă banca de unde îi am, cum îi am, tra-la-la. După care trebuie să-i scoţi în afară, ca să-i scoţi în afară, îţi trebuie contract că nu poţi să scoţi bani din ţară, nu te lasă banca. Foster (n.r. - Foster Neil George, un alt partener de afaceri) trebuie să ştie lucrurile astea, că intru la spălare de bani, prostii din astea. După care, cînd bagi banii iar în România, iar e complicat. De asta spun. Eu spun că tata (n.r. - Ion Eftime patronul Alpha Tv Piteşti) bagă banii ăştia şi... adică, tata poate să-i confirme, cînd ne întîlnim, putem discuta“, îi spunea Ionuţ-Adrian Eftime partenerului său de afaceri Dina Constantin.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite