Chirurg român de excepție, mort în Franța într-un teribil accident cu bicicleta

0
Publicat:

Traian Savu, chirurg român stabilit în Franța, a murit într-un accident de bicicletă. Vehiculul său a rămas blocat într-o șină de tramvai, iar doctorul a fost proiectat pe carosabil izbindu-se cu capul de asfalt.

Traian Savu avea doar 44 de ani FOTO LinkedIn
Traian Savu avea doar 44 de ani FOTO LinkedIn

Originar din Pitești, Traian Savu mergea la sfârșitul săptămânii trecute cu bicicleta spre gara Saint-Roch din Montpellier, de unde urma să ia trenul pentru a merge la Spitalul Universitar din Nîmes, unde era chirurg specializat în chirurgie plastică.

La un moment dat, tocmai depășise un alt ciclist, când una dintre roțile bicicletei sale s-a blocat într-o șină de tramvai. În urma impactului, Traian Savu, în vârstă de 44 de ani, a fost proiectat pe carosabil între platforma stației de tramvai și trotuar, izbindu-se cu capul de asfalt. Cum doctorul nu purta cască de protecție, impactul a fost unul teribil, iar chirurgul român a murit la scurt timp după accident, deși o ambulanță a sosit rapid la fața locului.

În stația de tramvai din Montpellier unde a murit Traian Savu s-au produs în ultimii ani mai multe accidente grave cu cicliști, însă autoritățile locale din oraș nu au luat până acum vreo măsură.

„Traian Savu era un doctor foarte devotat și pasionat de chirurgia plastică. Am petrecut sute de ore împreună având grijă de bolnavi, de marii arși și salvând vieți. Era un chirurg foarte apreciat”, le-a spus doctorul Farid Bekara jurnaliștilor francezi de la cotidianul Midi Libre.

Tragedia este cu atât mai mare cu cât Traian Savu lasă în urmă o soție îndoliată și doi copii în vârstă de doi ani și respectiv trei luni.

Traian Savu a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara în anul 2003. După absolvire a lucrat în Canada timp de mai mulți ani, iar în ianuarie 2017 a revenit în România, fiind chirurg plastician timp de un an și patru luni. În mai 2018 s-a mutat în Franța, fiind un chirurg foarte apreciat în mai multe centre medicale și spitale din Lyon, Montpellier și Argenteuil. În mai 2021 s-a mai întors o dată în România, profesând șase luni la Spitalul Casa Austria din Timișoara. În noiembrie 2021 a revenit în Franța. Chirurgul Traian Savu făcea zilnic naveta de la Montpellier la Spitalul Universitar din Nîmes, unde era chirurg de șase luni.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite