Chiar dacă s-a confirmat prezenţa E.coli în brânza Lactate Bradet, prefectul de Argeş e de partea brandului local: “Se respectă normele sanitar-veterinare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Soare, prefectul  judeţului Argeş îşi argumentează poziţia precizând că nu se poate susţine în acest moment că sursa îmbolnăvirii copiilor ar fi acest produs.

Prefectul s-a arătat chiar nemulţumit de faptul că unele declaraţii au afectat credibilitatea producătorului local de lactate, cu atât mai mult cu cât, spune Cristian Soare, verificările ulterioare, atât în incinta fabricii, cât şi asupra fermierilor cu care Lactate Brădet are contracte, au arătat că producătorul respectă normele sanitar-veterinare. Prefectul a solicitat Direcţiei de Ape Argeş-Vedea şi Gărzii de Mediu o analiză şi în ceea ce priveşte apa de la Brădet, în ipoteza în care aceasta ar fi sursa infestărilor.

“Verificările au dovedit că în cazul producătorului Lactate Brădet se respectă normele sanitar-veterinare”, a declarat prefectul de Argeş.

Situatia copiilor internati cu scaune diareice în spitalele din judetul Argeş

Între timp, în ultimele 24 de ore, din Argeş nu au mai fost înregistrate transferuri de copii cu suspiciuni de sindrom hemolitic uremic către Bucureşti. 

    

La această oră, în Argeş mai sunt internaţi 30 de copii cu probleme digestive (din care 25 copii cu vârste între 0-2 ani), internaţi astfel: 24 (din care 19 copii cu vârste între 0-2 ani) la Spitalul de Pediatrie Piteşti şi 6 copii (cu vârstă între 0-2 ani) la Spitalul Municipal Câmpulung, secţia Pediatrie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite