Cercetări penale în cazul romilor trimişi în izolare într-un sat din Argeş care au agresat echipele venite să verifice dacă respectă măsura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Adevărul
Foto arhivă Adevărul

Incidentele petrecute vineri în localitatea Lereşti, unde echipele de control ale Primăriei din localitate au fost agresate în timp ce verificau respectarea măsurilor de autoizolare în satul Pojorâta s-au încheiat cu acte de cercetare penală.

Acuzaţiile se referă la ultraj.

"În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că persoane din satul Pojorâta le-au adresat expresii jignitoare şi ameninţări cu acte de violenţă angajaţilor Primăriei Lereşti care efectuau controlul.

În cauză au fost întocmite acte de cercetare penală, care au fost înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”, precizează Compartimentul de Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Vineri, primarul comunei Lereşti, Marian Toader, a cerut sprijinul jandarmilor ca să-i stăpânească pe cetăţenii de etnie romă teoretic autoizolaţi la domiciliu în satul Pojorâta, după ce echipele locale de control au fost agresate de cei indignaţi măsurile de limitare a răspândirii coronavirusului.

„În urma verificărilor efectuate privind respectarea autoizolării persoanelor sosite din străinătate în satul Pojorâta, comuna Lereşti, judeţul Argeş, echipele de control constituite la nivelul CLSU (n.r. - Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă) - Primăriei Lereşti au fost agresate de cetăţenii de etnie romă din satul Pojorâta, trecând atât la ameninţări verbale, cât şi fizice”, se argumentează într-o solicitare înaintată Centrului Judetean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Argeş de către primarul comunei Lereşti, Marian Toader.

Citeşte şi: Romii trimişi în izolare într-un sat din Argeş au agresat echipele venite să verifice dacă respectă măsura

Reamintim că poliţiştii argeşeni au intervenit joi, după-amiază într-o altă comunitate de romi din judeţul Argeş pentru a dispersa mulţimea adunată să petreacă la o nuntă. Persoana la care s-au adunat nuntaşii a fost sancţionată cu amenda de 4.000 de lei, conform Ordonanţei Militare nr. 1/2020.
 

Nuntaşii nu s-au lăsat impresionaţi de amendă şi şi-au realuat petrecerea. Oamenii legii au revenit şi ei în cătun şi nunta a fost oprită în cele din urmă.
 

Citeşte şi: Nuntă în vremea COVID-19. Poliţia a intervenit într-o comunitate de romi din Argeş pentru a opri petrecerea

În perioada 13-20 martie 2020, în judeţul Argeş au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.000 de lei persoanelor care nu au respectat condiţiile de carantină sau de autoizolare la domiciliu: în municipiile Piteşti şi Câmpulung Muscel, în oraşul Topoloveni şi în comunele Merişani şi Cetăţeni şi au fost deschise două dosare penale (4 persoane implicate) pentru zădărnicirea combaterii bolilor (articolul 352 din Codul Penal). 

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite