Cel mai mare fan român al FC Barcelona merge la job doar în culorile blaugrana şi are peste 150 de obiecte inscripţionate cu sigla echipei lui Messi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Andrei Vlăsceanu (28 de ani) din Piteşti este probabil cel mai mare suporter român al echipei FC Barcelona, o echipă pe care o adoră încă de când avea 6 ani. George are peste 150 de obiecte inscripţionate cu sigla sau stema FC Barcelona: 80 de tricouri, lenjerie de pat, căni, set de tacâmuri, cuţite şi furculiţe, ceas de masă, cravată, vază, fulare, treninguri, hanorace, prosoape etc.

George şi-a personalizat inclusiv maşina: volanul este cu sigla blau-grana, la fel husele scaunelor şi capacele roţilor şi a cheltuit până acum câteva mii de euro pentru pasiunea sa. Pentru George, El Clasico FC Barcelona-Real Madrid, care în acest an se desfăşoară pe 3 decembrie, este meciul suprem. Iar pentru fanii din ţară care vor să vadă împreună El Clasico în Bucureşti, George a lansat deja o invitaţie pe Facebook, locul de întâlnire fiind pe 3 decembrie, de la ora 16, în fata colegiului UCECOM.

image

George merge în fiecare zi la serviciu în haine inscripţionate cu sigla şi culorile FC Barcelona. Iar pe Facebook a creat de câţiva ani o pagină a susţinătorilor echipei blaugrana, intitulată BARCA FAN CLUB ROMANIA, pagină ce are peste 2.100 de membri şi de care se ocupă împreună cu un alt susţinător înfocat, pe numele său Luchian Mihalcea din Târgovişte.

George a fost fascinat de jocul celor de la FC Barcelona încă de când avea şase ani. Atunci a început practic pasiunea sa impresionantă pentru FC Barcelona.  „Ţin minte că pe când aveam şase ani s-a jucat un El Clasico FC Barcelona-Real Madrid ce s-a terminat 1-1. Majoritatea prietenilor meu ţineau cu Real Madrid, însă eu eram fascinat de jocul Barcelonei. Fotbaliştii săi jucau încă de atunci un fel de tiki-taka, un stil combinativ şi foarte tehnic. Primii fotbalişti pe care i-am admirat foarte mult au fost Kluivert, Rivaldo, Guardiola şi Overmars”, spune George.

Pasiunea sa l-a costat mii de euro

image

Obiectul personalizat blaugrana este un steag primit de la un prieten chiar din Barcelona. Cel mai mult a cheltuit câte o sută de euro pe un tricou şi pe o pereche de adidaşi personalizaţi FC Barcelona unicat în România: „Nu mai contează câţi bani am dat de-a lungul anilor pe diferitele obiecte. Pasiunea nu are preţ.”

George, care lucrează la o firmă de transport valori din Piteşti, nu îşi imaginează viaţa fără FC Barcelona: doarme în lenjerie de pat inscripţionată cu stema Barca, bea cafea din cană personalizată la fel, tacâmurile de la masă sunt şi ele blaugrana, iar prima sa maşină a avut ca număr iniţialele FCB. „Îmi voi schimba şi la maşina pe care o am acum numărul de înmatriculare şi voi pune iniţialele echipei cu care ţin”, spune el.

„De 22 de ani de când ţin cu FC Barcelona, n-am mai putut să iubesc altă echipă. Am avut şi nopţi în care nu am putut dormi din cauză că Barcelona luase bătaie, nopţi în care tot încercam să desluşesc cauzele înfrângerii, nopţi în care refăceam mental fazele importante ale partidei. Sunt fanul echipei şi la bine şi la greu”.

image

Meciul perfect pentru el a fost FC Barcelona-Real Madrid 5-0 din noiembrie 2010, atunci când la adversari era antrenor Jose Mourinho. Şi cea mai neplăcută amintire este legată tot de un meci cu o echipă antrenată de Mourinho: „În primăvara lui 2010, Barcelona juca împotriva lui Inter Milano în semifinalele Champions League. La Milano ne-au învins cu 3-1, iar pe Nou Camp am câştigat doar cu 1-0, şi asta pentru ca Mourinho a băgat autobuzul în poartă, cum se zice.”

Coincidenţă sau nu, George s-a născut în 1988, chiar în anul în care Johan Cruyff era numit antrenor la Barcelona şi începea să se formeze celebrul „Dream Team” care avea să facă istorie până în 1996, având în teren nume grele precum Zubizarreta, Bakero, Begiristain, Laudrup, Koeman, Stoichkov, Lineker, Romário sau Guardiola.

În topul fotbaliştilor preferaţi de la Barcelona din ultimele decenii, George îi are pe Messi, Iniesta, Ronaldinho, Deco, Rivaldo şi Kluivert.

FC Barcelona, prezentă în viaţa sa 24 de ore din 24

image

De fapt, FC Barcelona este prezentă în viaţa lui George 24 de ore din 24. Se trezeşte şi se culcă în blaugrana, asta pentru că lenjeria sa de pat este inscripţionată cu însemnele celor de la Barcelona. Şi cafeaua de dimineaţă o bea dintr-una dintre cele două căni „catalane”.

Garderoba nu este o problemă pentru el, asta pentru că are nu mai puţin de 80 de tricouri şi zeci de perechi de pantaloni inscripţionate, bineînţeles, „FC Barcelona”. Are vestimentaţie blaugrana pentru orice sezon, de la fes de iarnă până la jachetă de toamnă. Şi George a practicat fotbalul, jucând câţiva ani la juniorii lui FC Argeş ca mijlocaş dreapta şi atacant, iar cartierul în care locuieşte – Trivale – este la câteva sute de metri de Stadionul „Nicolae Dobrin” şi este cel mai populat din municipiu. Cei 40.000 de locuitori ar încăpea însă fără probleme la tribuna a II-a de pe Nou Camp. Apropo de miticul stadion, George încă nu a ajuns acolo, dar în 2012 i-a văzut la Bucureşti pe catalani cu ocazia unui amical cu Dinamo Bucureşti. În 2017 va merge la Barcelona şi va pune bani deoparte pentru a-şi îndeplini dorinţa. „Vreau să văd un meci pe viu pe Nou Camp, indiferent că adversarul este Sociedad ori Real. Deja mă gândesc la atmosfera incendiară de acolo, cred că e ceva absolut magic”, visează deja George cu ochii deschişi. Tot anul viitor speră să ajungă şi la congresul mondial al fanilor FC Barcelonei, ce se va ţine bineînţeles în capitala Cataluniei.

„E păcat că Fan Clubul oficial al Barcelonei în România e inactiv şi nimeni nu s-a mai interesat de soarta lui”

image

George are totuşi un mare regret legat de pasiunea sa uriaşă pentru echipa lui Messi, acela că Fan Clubul oficial deschis în România în vara lui 2013 este inactiv. „După ce s-a deschis cu mare tam-tam în iulie 2013, Fan Clubul FC Barcelona România a avut doar o perioadă foarte scurtă de activitate. De mai mult timp, Fan Clubul este inactiv şi nimeni dintre oficialii prezenţi atunci nu s-a mai interesat de soarta lui. Singurul care se mai zbate este domnul Marin Georgescu, un suporter din Bucureşti în vârstă de 70 de ani. Ne străduim ca din 2017 să reactivăm Fan Clubul. Şi sperăm că vom avea sprijin şi de la Gică Popescu, fostul căpitan al Barcelonei.”

Inactivitatea Fan Clubului FC Barcelona România este cu atât mai surprinzătoare cu cât la festivitatea de deschidere de acum trei ani fuseseră prezente multe nume grele: Gică Popescu, Gică Hagi, Ionel Blănculescu (preşedintele asociaţiei Barca Fan Club Bucureşti), Xavier Marco (vice-preşedintele asociaţiei Barca Fan Club Bucureşti), Pau Vilanova (manager al departamentului internaţional din cadrul clubului FC Barcelona) dar şi Carles Rexach, fost jucător şi totodată, cel care l-a descoperit pe Lionel Messi, cel mai valoros jucător al momentului.


 

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite