Ceai cald oferit de voluntari trecătorilor, în Curtea de Argeş, Câmpulung Muscel şi Piteşti. „Îşi învaţă copiii despre viaţă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: ISU Argeş
Foto: ISU Argeş

Din luna decembrie a anului trecut, la Curtea de Argeş, Câmpulung Muscel şi Piteşti, câteva echipe formate din jandarmi, poliţişti, pompieri, profesori şi tineri voluntari le oferă trecătorilor, o sară pe săptămână, câte un ceai fierbinte.

Este vorba despre proiectul educaţional numit „Ceaiul de duminică seara”, o campanie de conştientizare a tinerilor şi de sprijinire a persoanelor aflate în dificultate în perioada iernii, iniţiată de Asociaţia Profesioniştilor în Resurse şi Asistenţă Educaţională, prin departamentul de tineret al voluntarilor, ai cărei parteneri au răspuns prompt şi pozitiv la socilitare.

"Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Argeş s-a alăturat iniţiativei cu voluntari din rândul personalului. Inspectoratul Pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Argeş, Căpitan „Nicolae Puică”, este prezentă în echipele de lucru în fiecare duminică, atât cu personal din rândul pompierilor cât şi al voluntarilor SMURD. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Argeş s-a alăturat cu echipaje de suport în fiecare dintre aceste puncte ca şi colegii dumnealor de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş", precizează ISU Argeş.

„Un ceai este ceva la îndemână oricui"

Voluntarii implicaţi în campanie împart ceai cald trecătorilor în general, dar mai ales oamenilor străzii.

În jurul meselor cu ceai amplasate pe trotuar, în Piteşti, Câmpulung şi Curtea de Argeş, sunt elevi, tineri care învaţă din experienţa unei vieţi mai puţin favorabile şi oameni cu suflet cald  din structurile amintite, care le sunt alături pentru ca acţiunea lor să se realizeze în siguranţă. 

"Lângă ei se strâng alţi oameni, care îşi încălzesc mâinile cu ceaiul, care sunt bucuroşi să schimbe o vorbă la ceas de seară sau care la rândul lor îşi învaţă copiii despre viaţă. Împreună se fac lucruri frumoase. Un ceai este ceva la îndemână oricui, iar ce am reuşit să facem prin iniţiativa @asproedu a adus zâmbete pe faţa multor oameni, începând din luna decembrie a anului trecut", mai precizează ISU Argeş.

Ceai cald oferit de voluntari trecătorilor, în Curtea de Argeş, Câmpulung Muscel şi Piteşti.
Ceai cald oferit de voluntari trecătorilor, în Curtea de Argeş, Câmpulung Muscel şi Piteşti.

 Foto: ISU Argeş.

Proiectul este abia la jumătate şi va continua încă aproape două luni.

Vă reco​mandăm să mai citiţi:  

Paradox: salvamontiştii din România sunt singurii din Europa care nu au voie să folosească semnale acustice şi luminoase pe maşinile de intervenţie

Mesajul de revoltă pe care o învăţătoare din Piteşti l-a transmis Ministerului Educaţiei: „Suntem precum cetăţeanul turmentat“

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite