BREXIT Româncă din Londra: „Contează cât de bine îşi vor proteja statele membre cetăţenii aflaţi în Marea Britanie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O româncă originară din Piteşti, care lucrează de trei ani la Londra, este de părere că voturile în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE au fost date în mare parte de oameni neinformaţi.

Dana Florea Dragomir (38 de ani) este stabilită de trei ani în capitala Marii Britanii, unde lucrează ca asistent manager la o firmă de recrutare. „Având în vedere că Londra a votat în proporţie de peste 80% în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană, britanicii sunt dezamăgiţi. Cei care au votat pentru ieşirea din UE sunt în mare parte neinformaţi şi au votat astfel doar pentru că li s-a spus că ţara lor merge prost din cauza imigranţilor, în special din cauza românilor, bulgarilor şi polonezilor”, este de părere Dana Florea Dragomir.

În opinia Danei Florea Dragomir, „Dacă Marea Britanie va impune un prag al veniturilor de peste 35.000 de lire sterline/an, atunci vor fi afectaţi 90% dintre cei care muncest şi plătesc taxe în UK.”

Legat de modul în care Brexitul îi va afecta pe românii din Marea Britanie, ca şi pe ceilalţi emigranţi, Dana Florea Dragomir spune că „e prematur să vorbim legat de această temă pentru că negocierile vor fi grele. În următorii doi ani lucrurile se vor aşeza pe un făgaş. Şi vom vedea dacă acest făgaş este bun sau rău. Sunt multe lucruri care trebuie stabilite până la ieşirea efectivă din UE. Nu este un proces deloc uşor. Contează şi de cât de bine îşi vor proteja statele membre cetăţenii aflaţi în Marea Britanie.”

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite