Bombă cu ceas la Câmpulung Muscel. Primăriţa Lasconi: Am devenit groapa de gunoi a României VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Captură Facebook: Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel
Captură Facebook: Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

Primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, cere Ministerului Mediului, Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Gărzii de Mediu să îşi facă treaba pentru a scăpa oraşul de cele 1.500 de tone de deşeuri de pe fosta platformă ARO.

Fosta platformă a producătorului local de maşini este, în opinia edilului, bomba cu ceas a Câmpulungului.  

"Nu mă las până când nu vom scăpa de deşeurile periculoase de pe fosta platformă ARO.

De când am preluat mandatul am făcut demersuri către instituţiile statului în legătură cu otrăvurile de la noi din oraş. 

De opt ani am devenit groapa de gunoi a României din cauza unor băieţi deştepţi care au un singur scop: profitul", scrie Elena Lasconi pe pagina de Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel.

Edilul spune că, pentru rezolvarea problemei, a luat legătura cu toţi cei 24 de generatori de deşeuri, dar  degeaba.

"Am trimis o grămadă de hârtii la instituţiile abilitate şi constat o nepăsare greu de descris. O singură firmă şi-a arătat disponibilitatea de a ridica deşeurile (vorbesc de o tonă din cele 1500 de tone).

Ce vreau să vă spun este că nu mă las intimidată. O parte dintre generatorii de deşeuri sunt jucători importanţi din domeniul petrolului cu bani mulţi şi armată de avocaţi.

Dacă până la sfârşitul lunii nu vor răspunde solicitării voi face publică întreaga listă. În plus, voi face apel la toate organizaţiile naţionale şi internaţionale de protecţie a mediului. 

Rog ca reprezentanţii ministerului mediului, APM şi Garda de mediu, care ştiu foarte bine situaţia, să îşi facă treaba!", mai scrie Elena Lasconi. 

Primăriţa anunţă că va face demersurile necesare pentru a schimba Legea deşeurilor 211/2011.
 

Piteşti


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri