Bârfe la copcă despre Mutu şi criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bârfe la copcă despre Mutu şi criza economică
Bârfe la copcă despre Mutu şi criza economică

La capcă merg bine ţuica fiartă şi cele mai calde subiecte din lumea mondenă. cel puţin aşa susţin pescarii amatori pe care i-am găsit stând calmi, la -5 grade Celsius, pe lacul îngheţat, la Bascov. Se opresc din bârfit doar când trage bibanul, babuşca sau ştiuca.  Nu le este teamă că se rupe gheaţa cu ei şi nici frigul nu-i sperie.

„Nu ai ce căuta fără întăritor la pescuit la copcă. Când îmi fac bagajul dimineaţa primul obiect pe care îl pun în rucsar este termosul cu ţuica. Un litru este suficientcât să rezist o zi întreabă pe lac în frig“, spune, relaxat, Petre Gheorghe.

Gheaţa e plină de găuri

Bărbatul este pensionar şi vine în fiecare zi pe baltă. Nu contează că prinde sau nu peşte şi ca el gândesc şi ceilalţi pescari de pe baltă.
„Azi, canci. Nu trage bibanul deloc! Nici babuşca nu mai vrea. E apa cam rece. Dar, acasă ce să fac? Mă plictisesc rău“, completează omul care pescuieşte de mic în zona asta.


Lacul Bascov e plin de găuri făcute cu toporul de cei care nu se lasă de pescuit nici iarna, pe ger. Pentru ei timpul trece repede. „Auzi, mă, o fi adevarat că Mutu a luat pastilele alea?“, îl întreabă pe Petre Gheorghe pe un coleg de baltă. Omul dă din cap, în timp ce un alt „vecin“, mai tânăr, îi i-a vorba din gură.


„Adrian Mutu e terminat, domne’. A fost prins şi cu cocaină. E piteştean de-al nostru, îmi pare rău pentru el, dar cred că de data asta i se înfundă. E recidivist. A fost prins şi cu cocoină la Chelsea“, dă verdictul Marius Mihalache.


Trei „fâţe“ în tigaie

Şi criza economică este un subiect aprig dezbătut pe baltă.

„Marine, ce mă fac, mă, cu aştia de la bancă? Mă sună în fiecare zi. Eu le spun că am rămas fără serviciu şi că n-am de unde să le plătesc ratele şi ei sună, ca proştii, toată ziua. Da’ nu le mai răspund. Când sună îi dau femeii mele telefonul şi-i spun: «mai vorbeşte şi tu cu ei, că mie mi s-a luat!», se vaită Doru Geantă la prietenul de baltă. Acesta îi sare imediat în ajutor.

„Dă-le încolo de banci. E criză, toţi ne văităm că nu avem bani. Ia mai bine o gură de ţuică de la mine să mai uiţi de griji!“.


În tot acest timp, din copcă ies la lumină, pe rând, trei „fâţe“. „Săptămâna trecută am prins 5 kilograme de babuşcă. Am mâncat şi eu peşte proaspăt şi am avut şi ce să vând. Decât să dea 9 lei pe un kilogramul de fasole, omul mai bine cumpără peşte proaspăt de la noi, cu 5 lei. Azi, însă, nu stâng din baltă nici cât să fac o tigaie diseară când ajung acasă“, targe concluzia un pescar cu experienţă, după o zi întreagă la copcă în care doar bârfa a mers din plin.


Aveţi grijă pe unde pescuiţi la copcă!

Zeci de pescari se avenurează să pescuiască la copcă chiar dacă temperaturile de afară au început să crească şi există riscul ca gheaţa să se rupă. Cei la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş îi atenţionează în acest sens pe amatori să aibă mare grijă pe unde îşi bagă undiţele în apa îngheţată.

„Afară a început să se mai înclăzească şi pescuitul la copcă devine periculos. Îi sfătuim pe cei care doresc să dea la peşte în această perioadă să aleagă bine locul. Lacul trebuie să fie îngheţat complet, iar gheaţa trebuie să aibă minim 20 de centrimetri grosime“, precizează Mădălina Epure, purtător de cuvânt la ISU Argeş.


Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite