Au furat startul măsurilor de relaxare. Zeci de sancţiuni, într-o singură zi, în Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto (arhivă): Instituţia Prefectului Argeş
Foto (arhivă): Instituţia Prefectului Argeş

În perspectiva anunţatelor măsuri de relaxare, mulţi piteşteni au uitat cu totul de restricţii. Într-o singură zi, în Piteşti au fost aplicate 25 de sancţiuni. Practic, una din 10 verificări s-a încheiat cu o constatare a nerespectării măsurilor de prevenire şi limitare a infectării cu Sars-Cov-2.

În ultimele 24 de ore, Piteştiul a fost "campionul', judeţului la nerespectarea măsurilor de prevenire şi limitare a infectării cu virusul Sars-Cov-2.  Joi (17 februarie). Poliţiştii din cadrul Secţiilor 1-4 Poliţie Piteşti şi cei ai Biroului Rutier Piteşti, care au acţionat în sistem integrat împreună cu jandarmi argeşeni şi poliţişti locali, au verificat 151 de persoane, 58 de societăţi comerciale, precum şi 50 de mijloace de transport în comun.

"În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, poliţiştii piteşteni au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 500 de lei, conform Legii 55/2020", precizează IPJ Argeş.

Motivul, nepurtarea măştii de protecţie în spaţii aglomerate, magazine şi în mijloacele de transport în comun.

Cu ocazia acţiunilor, au fost realizate şi instruiri cu operatorii economici de pe raza municipiului Piteşti.

 Peste 800 de verificări

Acţiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire şi limitare a infectărilor  au continuat în tot judeţul.

În ultimele 24 de ore, au fost organizate 30 de acţiuni punctuale (din care 26 de acţiuni independente ale poliţiştilor, trei acţiuni cu lucrători I.J.J. Argeş şi o acţiune cu reprezentanţi ai altor instituţii).

Au fost verificate 813 persoane. Totodată, 128 de autovehicule au fost controlate, iar 102 de societăţi comerciale au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.  

Sancţiunile s-au rezumat însă la cele aplicate în Piteşti.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Drama unei mame care are încă o mulţime de întrebări şi vrea exhumarea bebeluşului său mort în spital

Aplicaţia digitală care ajută fermierii să monitorizeze în timp util dăunătorii ce ameninţă culturile

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite