Artă culinară: purcelușul de lapte, reinterpretat într-un mod surprinzător de un cunoscut cofetar român VIDEO

0
Publicat:

Un purcel de lapte ar putea fi rețeta ideală pentru sărbătorile de iarnă. Dar dacă v-ați săturat de atâta carne, un cofetar din Pitești vă oferă o variantă dulce a purcelușului. Nu îi lipsește nici mărul din gură.

Tort în formă de purcel de lapte Foto: Raluca Țîrcomnicu
Tort în formă de purcel de lapte Foto: Raluca Țîrcomnicu

Raluca Țîrcomnicu face artă din cofetărie și realizează torturi sculptate. Recent, a primit de la o persoană din București o comandă inedită: un purceluș de lapte la platou. Doar că friptura fragedă și suculentă a fost schimbată cu un tort delicios în formă de purcel. Iar comanda primită a fost pe gustul său.

Tortul realizat de Raluca a avut o lungime de aproximativ 30 cm și a fost făcut pentru un număr de 10-15 porții. A fost solicitat de către o familie de nași pentru finii lor. Desertul a fost realizat dintr-un blat de ciocolată cu lapte și cremă de nutella.

Fiecare detaliu a fost gândit și analizat cu mare atenție. Nu au lipsit nici urmele de la „pârlit” sau mărul din gura purcelușului.

Am încercat să îl fac cât se poate de realist. I-am făcut și punctulețe de pe piele, ca și când ar avea șorici atunci când îl pârlești. I-am dat și cu luciu ca să imite șoriciul. I-am pus niște salată și niște roșii cherry pe lângă”, povestește Raluca.

Absolventă în 2005 a Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Piteşti, specializarea Franceză-Engleză, Raluca Ţîrcomnicu a lucrat timp de nouă ani în funcții importante din mai multe hoteluri de top din Paris şi de la Londra. S-a întors în țară în 2016, iar apoi și-a deschis, la Pitești, un laborator de cofetărie în care dă frâu liber imaginației și transformă torturile sale în adevărate povești.

De-a lungul timpului a primit mai multe comenzi inedite. În această primăvară, a creat un delicios tort ATV, cu faruri funcționale. Tortul a măsurat 60 cm lungime, 40 cm lățime și o înălțime de aproximativ 30 cm.

Raluca deţine o diplomă de Master Cake Designer, obţinută în Anglia, având în CV numeroase cursuri, tabere şi concursuri cu cei mai mari decoratori în domeniu.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite