Artă culinară: purcelușul de lapte, reinterpretat într-un mod surprinzător de un cunoscut cofetar român VIDEO
0Un purcel de lapte ar putea fi rețeta ideală pentru sărbătorile de iarnă. Dar dacă v-ați săturat de atâta carne, un cofetar din Pitești vă oferă o variantă dulce a purcelușului. Nu îi lipsește nici mărul din gură.
Raluca Țîrcomnicu face artă din cofetărie și realizează torturi sculptate. Recent, a primit de la o persoană din București o comandă inedită: un purceluș de lapte la platou. Doar că friptura fragedă și suculentă a fost schimbată cu un tort delicios în formă de purcel. Iar comanda primită a fost pe gustul său.
Tortul realizat de Raluca a avut o lungime de aproximativ 30 cm și a fost făcut pentru un număr de 10-15 porții. A fost solicitat de către o familie de nași pentru finii lor. Desertul a fost realizat dintr-un blat de ciocolată cu lapte și cremă de nutella.
Fiecare detaliu a fost gândit și analizat cu mare atenție. Nu au lipsit nici urmele de la „pârlit” sau mărul din gura purcelușului.
„Am încercat să îl fac cât se poate de realist. I-am făcut și punctulețe de pe piele, ca și când ar avea șorici atunci când îl pârlești. I-am dat și cu luciu ca să imite șoriciul. I-am pus niște salată și niște roșii cherry pe lângă”, povestește Raluca.
Absolventă în 2005 a Facultăţii de Limbi Străine de la Universitatea din Piteşti, specializarea Franceză-Engleză, Raluca Ţîrcomnicu a lucrat timp de nouă ani în funcții importante din mai multe hoteluri de top din Paris şi de la Londra. S-a întors în țară în 2016, iar apoi și-a deschis, la Pitești, un laborator de cofetărie în care dă frâu liber imaginației și transformă torturile sale în adevărate povești.
De-a lungul timpului a primit mai multe comenzi inedite. În această primăvară, a creat un delicios tort ATV, cu faruri funcționale. Tortul a măsurat 60 cm lungime, 40 cm lățime și o înălțime de aproximativ 30 cm.
Raluca deţine o diplomă de Master Cake Designer, obţinută în Anglia, având în CV numeroase cursuri, tabere şi concursuri cu cei mai mari decoratori în domeniu.