Anunţuri fictive puse de români pe un site internaţional. Gruparea infracţională a păcălit mai mulţi germani, austrieci şi italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă Aevărul
Foto arhivă Aevărul

Miercuri dimineată, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, au efectuat 14 percheziţii domiciliare, dintre care 10 în judeţul Olt şi 4 în judeţul Vâlcea, pentru destructurarea unei grupări specializate în fraude informatice.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 – decembrie 2020, membrii grupării ar fi postat anunţuri fictive pe un site internaţional de comerţ, privind vânzarea unor bunuri electronice şi electrocasnice pe care în realitate nu le-ar fi deţinut. 

Conturi deschise pe numele altor persoane

Astfel, ar fi fost păgubite persoane din Germania, Austria, Italia, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 150.000 de euro. 

Indivizii ar fi folosit pentru încasarea sumelor de bani provenind din activitatea infracţională, conturi deschise pe numele altor persoane, cu posibilităţi materiale reduse, cărora le-ar fi remis periodic sume modice.

"În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate mai multe sisteme de calcul, telefoane mobile şi alte obiecte şi înscrisuri.

16 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri, urmând ca, după administrarea probatoriului, să fie dispuse măsurile legale care se impun", precizează IPJ Argeş.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

În activităţi au fost angrenaţi poliţiştii serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Olt şi Vâlcea, precum şi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş şi Grupării Mobile de Jandarmi ,,Fraţii Buzeşti” Craiova.

 Vă recomandăm să mai citiţi: 

 Cum vor fi promovate naţional şi internaţional Transfăgărăşanul, Cetatea Poenari, Barajul Vidraru şi alte obiective spectaculoase din Argeş

Doi traficanţi de droguri de mare risc, reţinuţi la Curtea de Argeş

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite