Alertă pentru un colet suspect. Înăuntru, o pisică moartă. Polițiști, pompieri și pirotehniști fuseseră mobilizați

0
Publicat:

A fost mobilizare de urgență, cu echipaje complexe de intervenție, marți, 4 octombrie, la Pitești, când a fost semnalat un colet suspect în Pădurea Trivale. Înăuntru s-a dovedit a fi o pisică moartă.

Mașină de Poliție. FOTO Facebook Poliția Română
Mașină de Poliție. FOTO Facebook Poliția Română

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești au fost sesizați marți cu privire la existența unui colet suspect, într-o zonă împădurită din cartierul Trivale al municipiului Pitești. Astfel că polițiști ai IPJ Argeș și ai Poliției Locale Pitești, împreună cu pompieri ai ISU Argeș și pirotehniști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale au intervenit în Pădurea Trivale pentru a vedea ce este în acel pachet.

Perimetru de siguranță

Echipajele de intervenție au luat calcul ce putea fi mai rău și au abordat situația ca la manual.

La fața locului s-au deplasat polițiștii de ordine publică din cadrul Secției 3 Poliție Pitești, care, împreună cu reprezentanții Poliției Locale Pitești și I.S.U. Argeș, au luat primele măsuri pentru asigurarea unui perimetru de siguranță, precum și specialiști pitotehniști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș, care au efectuat intervenția specifică pentru acest tip de sesizare”, precizează Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

În urma activităților specifice, coletul a fost deschis. Oamenii legii au stabilit că pachetul nu prezintă elemente de interes pirotehnic.

De fapt, mai exact, înăuntru se afla o pisică moartă, învelită în cârpe.  

Polițiștii de la Biroului Protecția Animale vor stabili cauza morții pisicii

Având în vedere conținutul coletului, au fost anunțați polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor.

În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor și luarea măsurilor legale care se impun.

Polițiștii de la Biroului Protecția Animalelor vor efectua verificări pentru stabilirea cauzelor decesului, iar în funcție de rezultatul verificărilor, eventuale alte măsuri legale”, mai transmite Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.

Vestea i-a liniștit pe cei care se temeau de o bombă sau de o substanță periculoasă, dar i-a întristat pe iubitorii animalelor, mai ales că marți este Ziua Mondială a Animalelor, o zi internațională de acțiune pentru drepturile și bunăstarea lor, sărbătorită în fiecare an la 4 octombrie, când este celebrat Sfântului Francisc de Assisi, patronul spiritual al animalelor.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite