Articol publicitar

Aproape jumătate dintre gospodăriile din România au un câine sau o pisică. Mars le face viața mai frumoasă

Publicat:

Mulți români aveau deja în grijă un prieten patruped înainte de izbucnirea pandemiei, dar numărul celor care au adoptat un animal de companie a crescut considerabil ulterior, potrivit unui raport Ipsos realizat pentru Mars Petcare.

image

De la începutul pandemiei, 10% dintre români au adoptat o pisică pentru prima dată, iar 5% un câine. De asemenea, aproape jumătate (47%) dintre familiile de români care aveau deja o pisică și 42% dintre cele care aveau deja un câine, au adoptat un alt animal de companie după instituirea stării de urgență la începutul pandemiei COVID-19. Bazându-se pe date științifice, Mars și-a propus să contribuie la demersul de educare și informare pe tema responsabilității oamenilor față de animalele de companie. Lider în producția de hrană pentru animale, compania promovează adopțiile din adăposturi și încurajează companiile și organizațiile să faciliteze prezența prietenilor blănoși la locul de muncă.

Mars susține deținerea responsabilă a animalelor de companie

Deși tendința de a adopta un animal de companie observată în ultimii doi ani este una încurajatoare, în același timp multe continuă să fie abandonate în adăposturi. De aceea, Mars - împreună cu marca PEDIGREE® - își continuă misiunea de a ajuta fiecare animal de companie să-și găsească o familie iubitoare.

Pentru a se asigura că campaniile lor sunt bine direcționate, PEDIGREE® își coordonează îndeaproape activitatea cu Autoritatea Română de Supraveghere și Protecția Animalelor (ASPA), cu care are un parteneriat solid. Din septembrie 2021 și până în prezent, prin intermediul acestui parteneriat, Mars a contribuit la organizarea a 28 de evenimente de adopție, în urma cărora 379 de câini au fost adoptați.

image

Birouri prietenoase cu animalele de companie

Timpul petrecut cu animalul de companie aduce numai beneficii. Este un lucru cunoscut și demonstrat de specialiști. Și acest timp ar putea fi prelungit cu orele petrecute la birou, unde angajatorii înțeleg aceste beneficii și permit prezența animalelor de companie în spațiile de lucru. Rezultatul: o atmosfera mai relaxată în birou și un animal de companie fericit alături de stăpân. Există, de asemenea, studii care au arătat că proprietarii de animale de companie își fac prieteni mai ușor (Wood et al 2015).

La Mars, prietenii blănoși sunt bineveniți în birou de câțiva ani, iar compania a decis să vorbească despre această experiență pentru a-i inspira pe alții. Un sondaj realizat de Mars Petcare, divizia de hrană pentru animale de companie, arată că spațiile de birou care acceptă animalele de companie atrag și mențin mai mulți angajați la birou. De aceea, facilitățile pentru animale de companie oferite de angajatori vor conta din ce în ce mai mult pentru angajați atunci când își aleg un loc de muncă.

Cei interesați de această tendință, relativ nouă în România, pot afla mai multe despre ce înseamnă un birou prietenos cu animalele de companie accesând acest set de instrumente creat și pus la dispoziție de Mars: www.bettercitiesforpets.com.

„Adopțiile de animale de companie, educarea oamenilor și sprijinirea companiilor în înlesnirea prezenței animalelor de companie în birouri, sunt modalitățile noastre de a contribui la crearea unei lumi mai bune pentru animalele noastre de companie. Sunt prietenii sunt cei care aduc atât de multă dragoste și bucurie vieților noastre”, a declarat Zuzana Losakova, Corporate Affairs Director în cadrul Mars Europa Centrală.

image

Orașe prietenoase cu animalele de companie

Mars și-a propus să creeze spații prietenoase cu animalele de companie nu doar în birouri, ci și în spațiile urbane, acolo unde animalele de companie își însoțesc adesea proprietarii.  Astfel, compania va contribui, alături de comunitățile în care activează, la crearea unor zone speciale pentru căței la intrarea în magazine, mall-uri sau restaurante, dar și la suplimentarea zonelor special amenajate pentru căței în parcuri.

“La Mars, credem în posibilitatea de a crea orașe prietenoase cu animalele de companie. Prin inițiativele și obiectivele pe termen mediu și lung, având o atitudine proactivă, vrem să fim o inspirație pentru companii, organizații și oameni, pentru a crea o infrastructură mai bună pentru animalele de companie”, a declarat Amis Allushi, Petcare Portfolio lead în cadrul Mars Europa Centrală.

Magazin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite