Acţiunea poliţiştilor de combatere a furtului de lemne s-a lăsat cu amenzi mari şi dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ARHIVĂ
FOTO: ARHIVĂ

O amplă acţiune privind prevenirea şi combaterea faptelor ilegale asociate din tăierea, transportul, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase, a fost organizată în perioada 13-18 ianuarie. Poliţiştii au amendat 98 de persoane cu suma totală de 133.000 lei şi au confiscat 63 de metri cubi de material lemnos.

În ultima săptămână, poliţiştii Serviciului Ordine Publică împreună cu cei de la Câmpulung, Curtea de Argeş, Piteşti, Topoloveni, Autostrăzi din cadrul IGPR şi reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Argeş au efecutat acţiuni în zonele şi traseele vulnerabile, pe drumurile forestiere şi drumurile publice, fiind verificate un număr de 52 autovehicule şi legitimate 89 persoane. Au fost controlate 3 societăţi comerciale cu profil de prelucrare, comercializare, transport material lemnos, fiind constatate si 5 infracţiuni la Codul Silvic. În urma acţiunii, la care au participat 44 de poliţişti şi 29 de specialişti silvici, au fost aplicate 98 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 133.000 lei şi au confiscat 63 de metri cubi de material lemnos.

De exemplu: 

* Poliţiştii municipiului Curtea de Argeş împreună cu cei de la Secţiile Rurale arondate, au prins şapte persoane care transportau material lemnos fără documente de provenienţă, acestea fiind amendate cu suma totală de 14.000 lei, şi totodată a fost confiscată cantitatea de 5,5 metri cubi lemn de foc 

*Agenţii Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului au depistat  un bărbat în vârstă de 50 de ani, din comuna Cocu, care a tăiat în mod ilegal 6 arbori, esenţă salcâm. În cauza a fost întocmit dosar penal.

*Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Călineşti au prins un bărbat, în vârstă de 25 de ani, din Călineşti, în timp ce tăia ilegal un număr de 17 arbori esenţă salcâm de pe terenul altei persoane. Tânărul s-a ales cu dosar penal.

                        

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite