A iubit muntele, iar muntele i-a luat viața

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiștii au coborât trupul neînsuflețit al alpinistului până la mașina Medicinei Legale
Salvamontiștii au coborât trupul neînsuflețit al alpinistului până la mașina Medicinei Legale

Un alpinist doljean și-a pierdut viața ieri în urma unui accident tragic. Bărbatul mergea cu patru prieteni pe Transfăgărășan, pe un traseu montan închis turiștilor. La un momentdat un țurțure uriaș a căzut pe el, omorându-l pe loc.

Un alpinist experimentat din județul Dolj și-a pierdut viața ieri pe Transfăgărășan, în urma unui accident tragic. După ce a escaladat unele dintre cele mai înalte vârfuri din lume, Dragoș Veleanu, de 43 de ani, și-a găsit sfârșitul tot pe munte, dar din cauza unui accident nefericit. Bărbatul mergea împreună cu patru prieteni spre Bâlea Lac, pe un traseu montan închis circulației și nerecomandat turiștilor din cauza riscului de avalanșă când, în apropiere de Piscu Negru a fost lovit de un țurțure uriaș care s-a desprins de pe un versant, omorându-l pe loc.


"El mergea în faţă la circa 10-15 metri de noi. În spate veneam eu şi părintele Nectarie. El ajungând sub copertină probabil că se plictisea așteptându-ne și s-a apucat să se joace cu niște sloiuri de gheață. A picat un sloi gigant pe el. Când am ajuns lângă el era deja mort. A fost o fracțiune de câteva secunde", a spus Cornel Roman, unul dintre alpiniștii care îl însoțea pe Dragoș Veleanu.


Salvamontiștii l-au coborât de pe munte
Prietenii bărbatului au sunat imediat la 112 și până la venitrea salvamontiștilor au încercat să-i acorde primul ajutor, însă nu s-a mai putut face nimic pentru a-i salva viața. Salvamontiștii au coborât trupul neînsuflețit al bărbatului cu o targă, pe zăpadă, de la intrarea în tunel până la Cabana Capra, de unde mașina Serviciului de Medicină Legală Argeș l-a putut prelua pentru necropsie.


Opt salvamontişti au participat la operațiunea de recuperare a cadavrului, iar coborîrea a durat aproape trei ore, pe zăpadă. De la 1800 de metri în sus este risc de avalanșă de gradul IV“, a declarat Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Salvamont Argeș.


Dragoş Veleanu a cucerit la începutul acestui an unul dintre cei mai înalți munți din lume, Aconcagua, de 6.962m de și avea în palmares bifate vârfurile Matterhorn (4.478 m), Mont Blanc (4.810 m), Mont Kenya (5.200 m), şi Elbrus (5.462 m). Visul său era ca în 2011 să cucerească Everestul 8848m.


Bătrân decedat din cauza frigului
Iarna a mai făcut o victimă, ieri, la Pitești. Un om al străzii a fost găsit decedat în parcarea unui bloc din cartierul Găvana. Cadavrul, pe care îl păzea un câine, a fost descoperit de câțiva trecători care au anunțat imediat poliția. Oamenii legii l-au identificat pe bărbat ca fiind Constantin Dumitru, de 63 de ani. Martorii susțin că în urmă cu câteva zile, din cauza gerului, bătrânul a fost transportat cu o ambulanță la Spitalul Județean. Reîntors în stradă, fără un acoperiș deasupra capului și un loc unde să se încălzească, acesta nu a mai putut îndura frigul și a murit, alături fiindu-i doar câinele cu care își împărțea mâncarea și singurătatea.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite