Ziua reunirii la FC Ceahlăul. Brazilianul Ze Maria va conduce primul antrenament al nemţenilor din 2015

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ze Maria (centru) este varianta lui Angelo Massone (dreapta) pentru postul de antrenor la Ceahlăul FOTO Mediafax
Ze Maria (centru) este varianta lui Angelo Massone (dreapta) pentru postul de antrenor la Ceahlăul FOTO Mediafax

Noul tehnician al echipei din Piatra Neamţ este aşteptat să conducă astăzi primul antrenanament după vacanţa de sărbători. Ze Maria este cel mai titrat fost jucător străin care antrenează în Liga I.

Lotul echipei Ceahlăul se va reuni astăzi la stadion la ora 15 pentru reluarea pregătirilor în vederea disputării returului de campionat. După preluarea acţionariatului majoritar de către avocatul italian Angelo Massone, şi vizita acestuia la Piatra Neamţ împreună cu cei doi colabotatori Renzo Rossi şi Ricardo Ronca, brazilianul Ze Maria a fost anunţat ca noul antrenor al echipei de la poalele Pietricicăi.

Ze Maria este cunoscut mai mult pentru performanţele obţinute în cariera de jucător decât pentru rezultatele realizate ca antrenor.  Fostul component al  Braziliei a câştigat cu naţionala „Carioca” bronzul la Olimpiada de la Atlanta (1996), iar în 1997 a cucerit Copa America şi Cupa Confederaţiilor. Tot cu Brazilia a mai câştigat Cupa Confederaţiilor în 2001.

Ze Maria a evoluat la trei echipe de club din Italia: Parma (1996-1998), Perugia (1998-2004) şi Inter (2004-2006), în ultimul an cucerind la masa verde titlul cu echipa milaneză după scandalul Calciopoli în urma căruia Juventus a rămas fără „lo scudetto” şi a fost retrogradată. În 2000, Ze Maria a câştigat Cupa Braziliei (cu Cruzeiro - împrumutat de la Perugia), iar în 2003 a cucerit Cupa UEFA Intertoto cu Perugia.

După ce s-a retras din fotbal, Ze Maria a fondat o şcoală de fotbal în Perugia. Ca antrenor, Ze Maria nu a cunoscut însă acelaşi succes pe care l-a avut ca fotbalist. Singurele formaţii pe care le-a pregătit au fost Group Castello şi Catanzaro din diviziile inferioare ale Italiei.

Odată cu venirea la Ceahlăul, Ze Maria se alătură unui grup de tehnicieni străini, foşti jucători în carieră, care au antrenat în Liga I: Walter Zenga, Alesanko, Dario Bonetti, Esteban Vigo, Nicolo Napoli sau Andrea Mandorlini.  

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite