Voleibalistele de la Unic Piatra Neamţ internate după o toxiinfecţie alimentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte jucătoare din lotul echipei de volei Unic Piatra Neamţ au ajuns la Spitalul Judeţean cu enetocolită acută. Componentele formaţiei pietrene luaseră sâmbătă masa într-un restaurant din Iaşi, înainte de meciul cu Penicilina din localitate.

Jucătoarele echipei de volei Unic Piatra Neamţ au fost internate în ultimele două zile la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Neamţ cu diagnosticul enterocolită acută. Sportivele acuzau febră, frisoane, diaree şi stări de vomă.

  

Echipa din Piatra Neamţ a pierdut sâmbătă, 1 februarie, cu 3-0 partida disputată la Iaşi, cu Penicilina, iar evoluţia jucătoarelor capătă acum o explicaţie pentru reprezentanţii formaţiei nemţene.

„Toate erau ca albe ca varul la meciul cu Penicilina Iaşi şi credem că e de la mâncarea primită înainte de joc la Iaşi. În timpul meciului nici nu puteau reacţiona la unele faze. De când am venit acasă, pur şi simplu nu se puteau ţine pe picioare unele dintre fete“, a declarat Ionut Harbuz, antrenorul principal al echipei Unic.

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a anunţat prin sistemul de alertă rapidă şi Ministerul Sănătăţii, dar ancheta va fi efectuată de DSP Iaşi, deoarece este luată în considerare ipoteza ca alimentele consumate înaintea meciului de sâmbătă, de la Iaşi, să fi fost cauza îmbolnăvirii. 

„Pacientele au spus că li s-a făcut rău începând de duminică, iar luni dimineaţă s-au prezentat la spital. Am prelevat probe, dar mai durează până primim rezultatele analizelor. Fetele au făcut o infecţie uşoară spre moderată, iar starea lor este bună. Vor mai rămâne o vreme internate “, a declarat medicul Valentin Goga, şeful Secţiei Boli Infecţioase.

Din cauza problemelor de sănătate care au intervenit, Unic Piatra Neamţ este în imposibilitatea de a disputa miercuri, 5 februarie, meciul din etapa a XV-a Diviziei A1 de volei feminin cu SCMU Craiova, în fapt o restanţă programată în sala Polivalentă din Piatra Neamţ. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite