Vânzătoarele de ghiocei, ameninţarea unui oraş. Mesajul Poliţiei Locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Semn de primăvară prin oraş, auapărut ghioceii la vânzare FOTO Ziarpiatraneamt.ro
Semn de primăvară prin oraş, auapărut ghioceii la vânzare FOTO Ziarpiatraneamt.ro

Poliţia Locală Piatra Neamţ a transmis un mesaj celor care vând ghiocei, punându-le în vedere că trebuie să deţină autorizaţii de la primărie.

Vremea blândă din ultima lună a acestei ierni a făcut ca prin Piatra Neamţ să apară, de ceva timp, comercianţii unui etern simbol al primăverii, ghioceii. În acest context, Poliţia Locală a municipiului a emis luni, 14 februarie 2022, un comunicat. Unul în care se spune că sunt nemulţumiri din partea unor cetăţeni. 

„Pentru că în ultima perioadă de timp mai mulţi cetăţeni ne-au sesizat cu privire la faptul că diverşi vânzători ambulanţi au apărut în oraş comercializând flori de sezon la colţul străzii, vă reamintim că pentru a avea un oraş aşa cum ni-l dorim, comerţul stradal trebuie să se desfăşoare în condiţii civilizate“, arată reprezentanţii Poliţiei Locale Piatra Neamţ. 

Fără a preciza clar, dar se înţelege fără echivoc, ar şi fi oameni care-s nemulţumiţi de faptul că poliţiştii locali se „agaţă“ de ambulanţii cu pricina, pe care îi îndeamnă să

practice acest tip de comerţ doar în locurile special amenajate. Ar fi căteva zeci de astfel de locuri în diverse zone ale urbei străjuite de culmile împădurite Pietricica şi Cozla. 

„În acest sens există şi reglementări pe care dorim să le readucem în atenţia cetăţenilor nemulţumiţi de faptul că Poliţia Locală Piatra Neamţ îndrumă comercianţii ambulanţi să-şi vândă marfa, doar în locurile special amenajate. Astfel, reiterăm faptul că orice tip de comerţ, inclusiv cel stradal, necesită obţinerea unor autorizaţii şi avize emise de către primărie“, anunţă structura din subordinea administraţiei locale. 

Se mai transmite că persoanele interesate să practice un comerţ stradal civilizat, în perioada dedicată zilelor de 1 şi 8 martie 2022, au la dispoziţie 60 de locuri, fiecare cu o suprafaţă de 2 metri pătraţi. Iar persoanelor juridice şi fizice le este interzisă diminuarea dimensiunii trotuarelor fără aprobarea autorităţii publice locale. 

Şi Primăria Piatra Neamţ a anunţat că va oferi posibilitatea comercianţilor de mărţişoare, flori, felicitări şi mici cadouri să îşi vândă produsele la tonete, cererile de autorizare putând fi depuse de pe data 10 februarie. O condiţie este prezentarea unui certificat fiscal eliberat de Direcţia Taxe şi Impozite, din care să rezulte că solicitantul nu figurează cu datorii la bugetul local. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Criminalul român care şi-a ucis mama şi sora în Italia, analizat de anchetatori: „Lucid, rece, fără remuşcări“

Încă o arestare în cazul vaccinărilor fictive puse la cale de cadre medicale din Neamţ

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite