Un elev din Neamţ a fost dat afară de la simulare pentru că a încercat să copieze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Neamţ simularea probei la limba şi literatura română pentru bacalaureat a respectat toate condiţiile de examen, inclusiv excluderea elevilor care apelează la surse de informare.

Un liceean de la Colegiul Tehnic de Transporturi Auto Piatra Neamţ a vrut să copieze de pe telefonul mobil, dar a fost surprins de supraveghetori şi dat afară din sala de examen.

Reprezentanţii colegiului spun că s-a respectat întocmai precedura de examen, dar că elevului nu i se va scădea nota la purtare, excluderea de la simulare fiind o lecţie suficientă.

Desfăşurarea simulărilor a ridicat probleme doar şcolilor din comunele Borleşti şi Piatra Şoimului, din cauza unor intervenţii ale firmei de internet. Conducerea şcolilor a intervenit şi problema a fost rezolvată cu o oră înainte de începerea simulării.

Participarea la simulările examenelor în cele 400 de unităţi de învăţământ a fost foarte bună în judeţul Neamţ. Din cei 5156 de elevi de gimnaziu înscrişi, s-au prezentat 5052 de elevi. La clasele terminale de liceu erau înscrişi 5164 de elevi, dintre care 4932 au participat la simulare. Au absentat 113 liceeni de la învăţământul de zi, 88 de la seral şi 31 înscrişi la fără frecvenţă.

Candidaţii din seriile anterioare care nu au reuşit să treacă examenele nu s-au arătat interesaţi de participarea la simulări. Doar trei s-au înscris, dintre care unul a participat la proba de limba şi literatura română.

Următoarea simulare va avea loc miercuri, 13 martie. În acea zi elevii de liceu vor simula proba obligatorie a profilului, iar elevii din gimnaziu vor simula proba la matematică. Ultima simulare se va desfăşura pe 15 martie, când liceenii vor susţine proba opţională în funcţie de profil.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite