Trei persoane, doi poliţişti şi administratorul unei firme, au fost reţinute după descinderile din Neamţ şi Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Alexandroaie, primarul comunei Grinţies, dus la audieri
Vasile Alexandroaie, primarul comunei Grinţies, dus la audieri

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) -  Biroul Teritorial Neamţ au reţinut marţi, 18 septembrie, trei persoane, dintre care doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Neamţ, în dosarul privind mafia lemnului iniţiat de Direcţia Generală Anticorupţie, Biroul Neamţ.

În timpul descinderilor de marţi, din judeţele Neamţ, Suceava şi Harghita, au fost făcute 22 de percheziţii domiciliare la casele membrilor grupării şo la societăţile comerciale vizate în anchetă.

„În fapt, s-a reţinut că învinuiţii au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi alte persoane, printre care şi un angajat din cadrul Ocolului Silvic Poiana Teiului şi 3 agenţi de poliţie de la Posturile de Poliţie Grinţieş şi Fărcaşa. Rolul poliţiştilor era acela de a oferi date concrete cu privire la acţiunile de control efectuate  în domeniul respectiv, contra unor foloase materiale. Cu acest prilej au fost indiponibilizate un autotren, cantitatea de 45 mc cherestea în valoare de 21.500 lei, cantitatea de cca. 200 mc buştean, în valoare de 40.000 lei, precum şi suma de 24.000 lei“, se arată în comunicatul DGA.

Procurorul de caz a dispus marţi reţinerea a trei persoane: doi agenţi de poliţie din cadrul Posrului Grinţieş, judeţul Neamţ, şi administratorul unei societăţi comerciale din Broşteni, judeţul Suceava. Cele trei persoane vor fi prezentate miercuri Tribunalului Neamţ cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile.

Un primar şi trei poliţişti, ridicaţi de DIICOT pentru tăiere ilegală de lemn

Cei doi agenţi sunt acuzaţi de procurori cp au aderat la un grup infracţional organizat, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi complicitate la evaziune fiscală, iar administratorul societăţii este acuzat de fals şi uz de fals, evaziune fiscală în formă continuată, infracţiuni la regimul silvic şi iniţiaerea constituii unui grup infracţional organizat.

Rămâi pe neamt.adevarul.ro pentru cele mai proaspete ştiri din judeţ!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite