Traficantă de sex din România, printre veteranii urmăriţilor internaţional. De câţi ani este căutată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Ivan a reuşit să se sustragă de la cercetarea penală FOTO Poliţia Română
Mihaela Ivan a reuşit să se sustragă de la cercetarea penală FOTO Poliţia Română

O româncă, traficantă de carne vie, condamnată pentru că făcea parte dintr-o reţea ce recruta persoane pentru practicarea prostituţiei, este de negăsit.

Dintre persoanele care figurează pe site-ul Poliţiei Române la rubrica „Urmăriţi“, una iese oarecum în evidenţă din cel puţin trei motive. Primul ar fi că este femeie, al doilea că este urmărită internaţional de foarte mult timp - 16 ani şi al treilea se referă la fapta pentru care a ajuns în această postură. 

Mihaela Gabriela Ivan, în vârstă de 37 de ani, din Roman, judeţul Neamţ, are de executat 7 ani de închisoare pentru fapte ce au avut loc cu aproape două decenii în urmă, ea fiind acuzată de trafic de persoane şi proxenetism. 

„Mihaela Gabriela Ivan - detalii: condamnare - 7 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de minori şi proxenetism. Fapta: în fapt se reţine că inculpata, în perioada anilor 2001 - 2002, a constituit un grup infracţional, cu sprijinul unui cetăţean grec şi a altor persoane, ocazie cu care au racolat mai multe tinere şi minore de pe raza judeţului Neamţ, pe care mai apoi le-a traficat în alte ţări, în vederea practicării prostituţiei. Semnalmente: înălţime - 1,65 m; greutate - cca. 55 kg; constituţie atletică; păr blond, cu firul ondulat lung; ochi verzi“, se arată pe site-ul Poliţiei Române. 

„Povestea“ acesteia a început când era minoră, la vârsta de 17 ani plecând în Grecia. Acolo a cunoscut un elen, Antonios Bozonis, împreună punând bazele reţelei de trafic de persoane, pe care le racolau din oraşul natal al româncei. Anchetatorii nemţeni aflaseră cu ce se ocupau cei doi în anii 2001 şi 2002, iar pe 15 martie 2005 grecul a fost depistat în flagrant, în Roman, în timp ce „convingea“ două fete să meargă în Grecia, cu false promisiuni de job-uri în unităţi de alimentaţie publică. 

Ancheta a stabilit că elenul venise de câteva ori pe plaiurile mioritice după „fetiţe“, că era ajutat de Mihaela Ivan, care o vreme muncise pentru el, iar după ce i-a câştigat încrederea a trecut la evidenţa fetelor, a clienţilor şi a sumelor încasate. 

Reţeau avea pioni cu roluri bine stabilite, iar după ce victimele acceptau, erau preluate de alţii până la Calafat, de unde, noaptea, erau trecute ilegal Dunărea. Prin zona muntoasă a Bulgariei, tinerele ajungeau în Grecia. Anchetatorii au identificat zece fete racolate, din care patru minore. 

19 ani de închisoare pentru grec 

Ajunse la destinaţie, victimele constatau că trebuiau să practice prostituţia în beneficiul lui Antonios Bozonis. Din declaraţiile acestora a rezultat că cei doi traficanţi exploatau în Grecia, se pare în zona

Atena, tinere din România, Moldova, Ucraina, Rusia şi Bulgaria. După ce a fost prins în flagrant, la Roman, de procurorii DIICOT Neamţ, când racola tinere, din caza lipsei unui translator autorizat, instanţa de judecată a amânat termenele de arestare preventivă. 

În cele din urmă i s-a aplicat interdicţia de a părăsi România, dar măsura a venit mult prea târziu, deoarece Bozonis reuşise să treacă fraudulos frontiera, ajungând fraudulos în Grecia. Şi Gabriela Ivan s-a sustras urmăririi penale, fiind condamnată în lipsă. 

Antonios Bozonis, de 50 de ani, cu domiciliul în capitala Eladei, absolvent al unei facultăţi de management, a fost judecat şi în ţara de origine pentru trafic de persoane, fiind arestat pe 5 noiembrie 2007. Curtea de Apel Atena i-a aplicat o pedeapsă de 19 ani şi 3 luni de de închisoare, fiind obligat şi la plata unor amenzi care însumau circa 100.000 de euro. 

Grecul a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunilor de crimă organizată, trafic de persoane, deţinere ilegală de arme şi muniţie, deţinere ilegală de arme de vânătoare şi deţinere de bani falşi. Când va ispăşi pedeapsa în ţara de origine, Bozonis va fi trimis în România pentru a fi judecat pentru trafic de persoane, proxenetism, constituire de grup infracţional organizat, trecere frauduloasă a frontierei României şi a altor state.

Ancheta a presupus şi o deplasare în Grecia a procurorilor din judeţul Neamţ, pentru a-i prezenta inculpatului elen actul de urmărire penală. Antonioas Bozonis nu şi-a dat acordul pentru a fi extrădat, dar acest lucru se va întâmpla oricum, în baza mandatului european emis pe numele lui. 

În rechizitoriul întocmit, anchetatorii au cerut judecătorilor să dispună confiscarea de la Antonios Bozonis a sumei de 530.000 de euro, bani obţinuţi din exploatarea părţilor vătămate, şase dintre

victime constituindu-se părţi civile în procesul penal cu 450.000 de euro.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

   

Medic veterinar, condamnat la închisoare cu suspendare. A comis o fraudă cu fonduri europene

 

Petreceri la care s-au autoinvitat „mascaţii“. „Daruri“ scumpe făcute de poliţişti

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite