Târg de produse tradiţionale în centrul oraşului Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Producătoarea ne
arată ce a adus la târg FOTO :
Adevărul
Producătoarea ne arată ce a adus la târg FOTO : Adevărul

Peste zece producători din toată ţara au venit la Roman în cadrul unui târg organizat în Piaţa Roman Muşat. Romaşcanii nu au fost atraşi de bunătăţile aduse.

“Târgul a fost organizat de o firmă din Bucureşti, noi doar am pus la dispoziţie spaţiul necesar”, a declarat Constantin Cudalb, purtător de cuvânt al Primăriei Roman.                   

Romaşcanii iubitori de produse tradiţionale au putut cumpăra piept de porc afumat la 45 de lei, muşchiuleţ de porc la 50 de lei, şoric la 60 de lei şi cârnaţi la 40 de lei. Şi produsele din lapte au avut preţuri destul de ridicate. Un kilogram de brânză de burduf a costat 20 de lei, iar un kilogram de caşcaval 40 de lei.

Amatorii de dulciuri au găsit ciocolată de casă la 60 de lei kilogramul, bomboane la 50 de lei kilogramul. Cel mai mic preţ l-au avut turtele dulci şi acadelele.

Producătorii au adus şi haine de blană şi căciuli groase. Pentru o haină scurtă de blană romaşcanii au scos din buzunar 2000 de lei, pentru una lungă peste 2500 de lei, iar pentru o căciulă din piele 75 de lei “Dacă am văzut că e clientul serios şi vrea să cumpere am mai lăsat la preţ, de la 2000 de lei la 1500”, a explicat o producătoare din Neamţ.

Trecătorii nu s-au îngrămădit să cumpere produsele din târg. “Am vrut să văd ce au adus, dar preţurile mi s-au părut cam mari. Am vrut să cumpăr o bucăţică de pastramă de oaie, dar mi-au spus că nu taie”, a declarat romaşcanca Daniela Cărbune.

De cealaltă parte, producătorii au spus că preţul produselor nu arată valoarea reală a muncii lor. “Nu putem să le dăm chiar degeaba. Dacă cineva vrea o cantitate mai mare, da, mai lăsăm un leu- doi la kilogram. Nu vrem să bucăţălim marfa, că apoi n-o mai cumpără nimeni”, a spus un producător din Bistriţa Năsăud.

Romaşcanii au putut cumpăra produse tradiţionale până pe 10 februarie.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite