Studentul crescut la orfelinat, implicat în acţiuni de voluntariat. Visul pe care vrea să-l împlinească pentru copiii fără părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Costin FOTO: Facebook
Ştefan Costin FOTO: Facebook

Un tânăr din Neamţ implicat în acţiuni de voluntariat are în plan să ofere un spaţiu destinat familiilor sărace şi copiilor defavorizaţi.

Ştefan Costin (22 de ani) este unul din tinerii care se implică an de an în acţiuni caritabile destinate copiilor cazaţi în centrele de plasament din Piatra Neamţ. El însuşi crescut într-un orfelinat, Ştefan a înţeles cel mai bine câtă bucurie poate aduce un gest făcut pentru copiii aflaţi în grija sistemului de protecţie al statului. 

„Am crescut într-o casă de copii până la vârsta de 5 ani, după care am fost înfiat de o familie. După curmat apoi studiile la Seminarul Teologic Veniamin Costachi, la secţia Patrimoniu Cultural, apoi am ales Facultatea de Agronomie din Iaşi. După moartea tatălui m-am transferat la Facultatea de Geografie şi Geologie, acum fiind în anul II“, spune Ştefan. 

Începând din 2014, în fiecare an, tânărul a iniţiat mai multe acţiuni caritabile desfăşurate în prejma sărbătorilor de Paşte sau de Crăciun. Implicând persoane din categorii sociale şi profesionale diverse, el a reuşit să bucure copii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Alexandru Roşca, sau micuţii internaţi în Spitalul Judeţean Neamţ.

image

„Anul acesta, pe 19 decembrie, vom organiza din nou o astfel de acţiune la Hotel Central Plaza din Piatra Neamţ. Copiii de la C.S.E.I. Al. Roşca vor primi cadouri, dar vor avea şi ocazia să înveţe ce înseamnă voluntariatul în cadrul unui workshop“, a precizat Ştefan Costin. 

Visul lui Ştefan: un centru pentru copiii sărmani 

Ştefan are în plan ca după ce va finaliza studiile superioare să înfiinţeze un aşezământ destinat copiilor şi familiilor sărmane. Chiar dacă planul este relativ îndepărtat, el are deja în minte cum va arăta acest proiect.

„Vreau ca acest centru să fie undeva în afara oraşului Iaşi, pentru că ideea e să fie organizat pe principii de autogospodărire. Familiile defavorizate care vor locui acolo vor lucra la o microfermă, pentru a se putea întreţine. Copiii vor fi îngrijiţi de asistenţi maternali. Sunt multe persoane care mi-au promis că-mi vor fi alături şi cred că dacă este comunicare se poate face orice“, a precizat Ştefan Costin. 

stefan
Piatra NeamţPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite