Stranierii, pericol public pe şoselele din Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ambele cazuri petrecute la interval de câteva zile pe acelaşi tronson de drum, şoferii băuţi au rămas fără permis şi au primit interdicţia de a părăsi ţara.

Marius Hăisu (20 de ani), din comuna Cândeşti, are pe conştiinţă un accident crunt pe care l-a provocat duminică, atunci când a spulberat o căruţă în care erau doi oameni, soţ şi soţie. Recent venit acasă din Italia, unde lucrează, tânărul s-a urcat beat la volan şi, într-o curbă la dreapta, din cauza vitezei excesive, a intrat în coliziune frontală cu o căruţă.

Maria T, femeia de 41 de ani din atelaj, a decedat pe loc, iar bolidul s-a oprit la 50 de metri de locul impactului, nu înainte de a izbi şi un stâlp de pe marginea drumului. „Şoferul avea în aerul expirat o concentraţie de 0,32 miligrame/ litru alcool pur“, a precizat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Şi-a ucis fratele

Şoferul a fost prezentat procurorilor cu propunere de arestare preventivă, însă anchetatorii au dispus cercetarea lui în stare de libertate, cu obligarea de a nu părăsi ţara pe o perioadă de 30 de zile. Măsura îl va afecta pe şofer întrucât tânărul ar fi trebuit să plece la muncă. Cu doar două săptămâni şi jumătate în urmă, în aceeaşi zonă a drumului judeţean 159C, un alt localnic cu statut de „stranier“ a ucis un om.

Mihai Diria (30 de ani), a trecut cu roţile chiar peste fratele său, Vasile Diria (41 de ani). Şoferul, recent venit din Italia, era beat, iar victima se afla întinsă pe marginea şoselei. „În timp ce depăşea un alt autoturism, şoferul l-a surprins şi accidentat mortal pe fratele său, care se afla pe partea stângă a carosabilului. Avea o concentraţie de 0,78 miligrame pe litru alcool pur în aerul expirat“, a spu Cătălina Bădeanu.

Alcoolul, principala cauză

Cinci din cele nouă evenimente rutiere petrecute în Neamţ în ultimul weekend au avut drept cauză consumul de băuturi alcoolice. La Târgu Neamţ, un şofer de 30 de ani a intrat cu maşina într-un stâlp de iluminat public de pe trotuar şi s-a ales cu o fractură la gamba piciorului stâng. La etilotest, conducătorul auto a fost depistat că avea în aerul expirat o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur. Nici străinii nu se comportă mai prudent. Cetăţeanul italian Antonio V. a produs un accident pe un drum comunal din Brusturi după ce a intrat în coliziune cu un autoturism. La verificarea cu aparatul etilotest, a reieşit că italianul consumase băuturi alcoolice.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite