Spitalul Municipal de Urgenţă Roman are un manager nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Managerul Spitalului a demisionat în urma concursului de asistenţi medicali
Managerul Spitalului a demisionat în urma concursului de asistenţi medicali

Un medic din cadrul spitalului Roman va prelua funcţia de manager al instituţiei sanitare, cu statut de interimar.

Doctorul Cătălina Pălănceanu, medic internist, va fi managerul spitalului şase luni, până când va fi organizat un concurs pentru ocuparea acestei funcţii. Ea a mai ocupat această funcţie între 1997 şi 2001.

Decizia numirii medicului Cătălina Pălănceanu a fost luată după două săptămâni de dezbateri şi negocieri. Pe 13 februarie va avea loc o întrunire a Consiliului de Administraţie, în cadrul căreia va fi validat interimatul.

“Am avut trei propuneri pentru această funcţie. Nu este deloc uşor  din punct de vedere al asumării unei asemenea răspunderi, deoarece spitalul intră în perioada de acreditare. Eu le-am spus celor cu care am discutat că această acreditare este un indicator de performanţă pentru cel care vrea să ocupe funcţia”, a declarat Laurenţiu Leoreanu, primarul oraşului Roman.

Mircea Coadă, managerul Spitalului Municipal Roman, a demisionat din funcţie după un scandal iscat în urma organizării unui concurs de asistenţi medicali. Puiu Sârbu, şeful asistenţilor medicali din judeţ, care a făcut parte din comisia de examinare, l-a acuzat pe manager că a anulat ilegal concursul. Pentru a descoperi adevărul, primăria Roman a făcut un control la instituţia sanitară.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite