Spectacol şi adrenalină la concursul Tare ca Piatra. Curse de coborâre cu bicicleta pe traseu accidentat la Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursele de downhill vor avea loc pe muntele Cozla FOTO: facebook/Tare ca Piatra
Cursele de downhill vor avea loc pe muntele Cozla FOTO: facebook/Tare ca Piatra

La Piatra Neamţ va avea loc în acest week-end (23-24 iulie), a 11-a ediţie a festivalului naţional „Tare ca Piatra“. Întrecerile vor avea loc pe muntele Cozla şi în centrul oraşului.

În cadrul evenimentului vor avea loc întreceri la downhill şi Cross-Country XCP (coborâre/cursă cu bicicleta pe traseu accidentat), skate, role, BMX (sărituri cu bicicleta pe rampe speciale), şi streetball.

Întrecerile la Downhill se vor desfăşura pe un traseu creat pe Muntele Cozla, lung de 1,5 km, de dificultate mediu-hard, cu o înclinaţie de 27%. Înscrierile se fac vineri, 22 iulie, între orele 9.00 şi 19.00, iar concursul propriu-zis se desfăşoară sâmbătă, 23 iulie. În intervalul 08.00 – 09.30 sunt antrenamentele oficiale, calificările vor fi între 10.00 şi 14.00, iar finalele vor fi în intervalul 14.00 – 18.00. Festivitatea de premiere va fi la ora 19.00. Întrecerile vor fi organizate la categoriile Juniori (<19 ani), Seniori (>19 ani), Masters (>30 ani), Fete (Open) şi 

HardTail.

La Cross Country traseele sunt amenajate pe Cozla şi dealul Cârlomanu cu drumuri forestiere, pavate cu piatră cubică, poteci şi teren accidentat.

Concursurile de skate, role şi BMX vor avea loc la un skatepark amplasat la Curtea Domnească, în centrul oraşului. Meciurile de streetball se vor desfăşura pe terenul Colegiului Petru Rareş, în vecinătatea skatepark-ului.

Premiile puse în joc totalizează 10.000 de euro şi produse. O atracţie pentru toţi concurenţii va fi şi un concert de muzică al trupei "Subcarpaţi", programat pentru ei la Ştrandul Municipal sâmbătă, de la ora 21.00. În deschidere vor evolua MCB şi Cosmin, finalişti ai emisiunii Românii Au Talent, într-un recital de beatbox. Petrecerea va fi animată şi de DJ-ul Adrian R. 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite