Șeful Consiliului județean Neamț pierde procesul cu ANI și riscă să fie cercetat penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Pruteanu, președintele CJ Neamț
Vasile Pruteanu, președintele CJ Neamț

Vasile Pruteanu nu a reușit să demonteze raportul Agenției Naționale de Integritate care vorbește de conflict de interese și fals în declarații. Președintele CJ Neamț poate face recurs la decizia Curții de Apel Bacău, însă procurorii pot declanșa cercetarea penală împotriva sa.  

Președintele Consiliului Județean a contestat la instanța la Bacău actul prezentat de ANI  în luna noiembrie 2011. După două amânări solicitate de reclamant pe parcursul procesului, magistrații Curții de Apel au respins acum acțiunea depusă de Vasile Pruteanu.

„Respinge excepţia inadmisibilităţii acţiunii. Respinge ca nefondată acţiunea astfel cum a fost precizată", se arată în soluția postată pe site-ul Curții de Apel Bacău.

Șeful CJ Neamț dat de ANI pe mâna Parchetului

Şeful CJ Neamţ nuanţează raportul ANI trimis către Parchet

Șeful județului are însă dreptul de a face recurs la instanța supremă în termen de 15 zile de la comunicarea deciziei.

Anchetatorii au verde pentru cercetarea penală

În urma evaluărilor demarate pe 6 octombrie 2011, inspectorii ANI au descoperit indicii referitoare la posibila săvârşire de către președintele Consiliului Județean Neamț, a infracțiunii de conflict de interese.

Agenția de Integritate se referă la aprobarea achizițiilor de medicamente și materiale sanitare, în valoare de 512.149 Lei (aproximativ 118.828 Euro), de către Consiliul Județean Neamț și unitățile subordonate acestuia, de la S.C. C&C FARM S.R.L., societate în cadrul căreia fiica sa, Iulia-Elena Pruteanu deține calitatea de administrator.

Clanul Pruteanu, pârât la ANI de prefectul de Neamţ

Banii publici se opresc la familia şefului de judeţ Neamţ

Inspectorii ANI au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău să cerceteze dacă se confirmă și comiterea infracțiunii de fals în declarații „ca urmare a nedeclarării adevărului obiectiv, în declarațiile de interese depuse la data de 11.10.2010 și 14.06.2011, cu privire la contractele de achiziție încheiate, în perioada 2010 - 2011, de către fiica sa, doamna Pruteanu Iulia-Elena, în calitate de administrator în cadrul S.C. C&C FARM S.R.L., cu mai multe unități din subordinea Consiliului Județean Neamț".

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite