Şefii Poliţiei, uşuraţi. Un lider de sindicat Europol şi-a dat demisia. Motivele pentru care a renunţat la luptă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cănărău, agent principal şef la Poliţia Roman FOTO Facebook
Ioan Cănărău, agent principal şef la Poliţia Roman FOTO Facebook

Vicepreşedntele Sindicatului Europol România, Ioan Cănărău, şi-a dat demisia din structură, el fiind unul dintre cei mai vehemenţi lideri la adresa şefilor Poliţiei şi MAI

Aflat de ani de zile în atenţia presei naţionale, din pricina

mesajelor şi acţiunilor sale, uneori foarte dure şi ieşite din „tipare“, Ioan Cănărău, preşedintele Sindicatului Europol Neamţ şi vicepreşedinte la nivel naţional, şi-a dat demisia din funcţiile deţinute. Zilele trecute, pe pagina de Facebook, a transmis: „Postez ultimele mele apariţii în spaţiul public în calitate de lider desindicat“. 

Agentul şef principal de la Poliţia Roman nu s-a sfiit, o foarte lungă perioadă de timp, să vorbească despre politizarea structurii din care face parte, corupţia din sistem sau aspecte ciudate, angajări pe „pile“, poliţiste cu sfârcuri la „vedere“ prin birouri, lipsa dotărilor şi multe altele. 

Unul dintre motivele demisiei este acela că a fost trădat şi abandonat de colegi, chiar de sindicatul în care a crezut.

„Organizaţia n-a ştiut, n-a vrut, n-a putut (nici nu mai contează), să-mi asigure sprijinul necesar. Ştiaţi cu toţii de campaniile abuzive ale IGPR şi IPJ Neamţ. Pentru cercetările şi sancţiunile pentru activităţi sindicale, abateri inventate, etc, n-am primit sprijin suficient. Când mă uitam peste

umăr, nu mai vedeam pe nimeni în spatele meu“, susţine Cănărău. 

Spune că ar mai fi rămas, că mai putea să facă multe, dar îi este lehamite de manageri infractori în uniformă. Unora dintre colegi le transmite că nu au mai fost cu el, după ce a fost „scut în faţa lor“, iar sindicatul nu i-a asigurat, din lipsă de curaj, o protecţie. Aşa că a decis să îşi vadă de viaţa sa şi să uite că a fost un sindicalist cu „voce“. 

„Beţivani, lipitori dorsale, purtătoare de fustiţe scurte şi sfârcuri întărite“ 

Ioan Cănărău mai susţine că demotivarea sa a venit încă din ianuarie 2022, când a protestat în faţa Poliţiei Roman. A fost dezamăgit de faptul că protestului său, unul despre care crede că a fost legitim, nu i s-au alăturat colegii sindicalişti. Era convins că din ţară vor veni cel puţin 40-50 de poliţişti, care să susţină cauza sindicală generală. 

În câteva postări anterioare, a povestit episodul în care i s-a refuzat de către conducerea Poliţiei Roman un schimb de tură cu o colegă, în ziua în care trebuia să-şi ducă tatăl, aflat în scaun cu rotile, la un control medical şi în ziua în care avea şi un proces la instanţă, aşa că a cerut judecătorului

emiterea unui mandat  de aducere, pentru a putea justifica absenţa de la serviciu. 

canaraubanneru

Banner-ul postat pe 6 iunie în faţa Poliţiei Neamţ FOTO Facebook 

Una dintre ultimele sale acţiuni, una la fel de atipică, a avut loc pe 6 iunie 2022. A închiriat un panou

publicitar stradal, aflat chiar în faţa sediului Poliţiei Neamţ şi a postat pe el un banner de mari dimensiuni, pe care scria: „Jos Mafia din Ministerul Afacerilor Interne! Jos Mafia din Poliţia Română!“. Pentru acest lucru este cercetat disciplinar. 

Cănărău mai susţinea că niciodată în Poliţia Română n-au fost promovaţi poliţiştii buni, ci doar cei care au ştiut să facă sluj în faţa şefilor, iar cadrele competente, care au curaj să-şi exprime opiniile sunt marginalizate. Sindicalistul afirma că, în aproape 30 de ani de meserie, rare au fost cazurile în care un poliţist a fost avansat, premiat sau răsplătit pentru merite deosebite: „Vedeam lângă mine tot felul de beţivani, cafengii, lipitori dorsale, purtătoare de fustiţe scurte şi sfârcuri întărite, care erau răsplătiţi cu bani şi funcţii pentru orice alt serviciu decât cel poliţienesc şi pe bună dreptate mă înfuriam şi-mi clocoteam sângele şi mintea la foc mic!“. 

Vă mai recomandă să citiţi: 

Salvamontiştii, surprinşi de o turistă din Bucureşti. „Puţini îşi amintesc de noi după ce se termină cu bine“

Povestea ursoaicei care „a închis“ un parc zoo vechi de un secol. Cum va arăta noua grădină publică FOTO

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite