Român acuzat de crimă, mutat din închisoare în închisoare în Italia, pentru a-l proteja de ameninţările deţinuţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Filip este acuzat că şi-a ucis mama şi pe sora sa de 12 ani FOTO facebook
Andrei Filip este acuzat că şi-a ucis mama şi pe sora sa de 12 ani FOTO facebook

Un tânăr din Neamţ, acuzat că şi-a ucis mama şi pe sora sa, este protejat de autorităţile italiene pentru a nu fi pedepsit de deţinuţii din penitenciar.

Andrei Filip (20 de ani), un tânăr din comuna nemţeană Ghindăoani, acuzat că şi-a ucis mama şi pe sora sa de 12 ani, şi le-a aruncat în apele râului Adige, a fost transferat din închisoarea Montorio (Verona) la San Pio X (Vicenza) pentru că era ameninţat de colegii de celulă. 

Dezvăluirea a fost făcută de publicaţia gazetaromaneasca.com. Jurnaliştii din Italia susţin că în penitenciare, cei care omoară sau violează copii sunt ]n atenţia celorlalţi deţinuţi, fiind pedepsiti în fel şi chip. 

Andrei Filip a şocat Italia după ce pe 13 februarie 2016 şi-a ucis şi tranşat mama, pe Mirela Bălan (41 de ani) şi pe sora vitregă, Larisa (12 ani). În anchetă, acesta a recunoscut dublul omor declarând că i-a tăiat capul mamei sale şi şi-a ştrangulat sora, după care a retras 200 de euro de pe cardul Mirelei Bâlan,

Filip a încercat să inducă în eroare ancheta şi să facă să se creadă că mama şi-a luat viaţa. Astfel, el i-a luat poşeta şi a aruncat-o într-un alt loc de lângă  râul Adige, decât cel unde a aruncat genţile cu resturile umane. 

„Nu a arătat nici un minim semn de regret, demonstrând un sânge rece care ne cutremură cu adevărat. În timpul interogatoriului a cerut o ţigară şi să meargă la toaletă. Lucid, rece şi în special fără remuşcări pentru faptele sale, aproape părea că povestea un fapt comis de altcineva, ca şi când ar fi văzut un film“, a declarat colonelul Pietro Oresta, comandant provincial al carabinierilor din Verona, citat de gazetaromaneasca.com.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite