Primăvară târzie amână planurile grădinarilor din Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Și ghioceii au ieșit târziu în grădinile din Piatra Neamț
Și ghioceii au ieșit târziu în grădinile din Piatra Neamț

Din cauza iernii care s-a lăsat greu dusă în urbea de sub Pietricica, lucrările de plantare a florilor vor începe abia în preajma sărbătorilor de Paște. Nici vânzarea de semințe sau bulbi nu s-a dezmorțit în weekend.

În grădina din fața casei, Elena Rogin își pregătește terenul pentru firele de flori pe care vrea să le sădească în această primăvară.

„Mi-au ieșit ghioceii și vreau să pun cerceluși, panseluțe și albăstrele. Cum le cumpăr, cum le pun. Mai aștept însă o ploaie, că vremea e încă rece", spune femeia în timp ce lucrează cu o săpăligă improvizată la gardul viu de pe margine aleii.

Comercianții testează interesul pentru flori în Piața Centrală

Comercianții din Piața Centrală au ieșit să testeze interesul grădinarilor, însă vânzările nu sunt pe măsura așteptărilor.

„Oamenii zic să prețurile sunt mari, dar nu au crescut față de anul trecut, cred că ei au mai puțini bani și de asta li se pare. Semințele de flori sunt aduse din Olanda  pentru că, de la noi, abia după Paște o să fie marfă", spune Maria Vornicu, o comerciantă venită la piață cu semințe și bulbi de flori.

Preţurile florilor de primăvară în comerţ:

1,5 lei - bulb de narcisă

2-2,5 lei - panseluțe la ghiveci (2-3 fire)

5 lei - bulb de zambilă (5 fire)

5 lei - bulb de lalea (2-3 fire)

Rămâi pe neamt.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite