Preoteasă arestată fiindcă ar fi întreţinut relaţii sexuale cu un elev care s-a sinucis. Femeia este însărcinată, dar preotul susţine că viitorul prunc este al lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crinela Marc este acuzată că a întreţinut o relaţie nepotrivită cu elevul ei FOTO: Facebook
Crinela Marc este acuzată că a întreţinut o relaţie nepotrivită cu elevul ei FOTO: Facebook

Crinela Marc, profesoară de limba română în Neamţ, şi soţie de preot, va sta în arest preventiv în următoarele 30 de zile. Ea este acuzată că s-a iubit cu un tânăr seminarist, pe când acesta era minor, iar elevul s-a sinucis în urmă cu trei luni.

Crinela Marc (40 de ani), profesoară de limba română, a fost reţinută de procurorii din Piatra Neamţ marţi, 14 februarie, sub acuzaţia de act sexual cu un minor. A doua zi, la propunerea anchetatorilor, judecătorii au dispus arestarea ei pentru 30 de zile, faptele de care este acuzată femeia, soţie de preot, fiind extrem de grave. 

După moartea lui Marius Săndulache, un elev de 18 ani al Liceului Teologic Ortodox din Piatra Neamţ, care s-a sinucis aruncându-se în râul Bistriţa, procurorii au descoperit probe din care reise că profesoara trăia o poveste de dragoste cu tânărul seminarist. 

Marius Săndulache FOTO: seminarul-piatraneamt.ro

sandulache

Faptele pentru care Crinela Marc este acuzată ar fi avut loc în perioada decembrie 2015-martie 2016 (lună în care elevul a devenit major), dar relaţia nefirească dintre cei doi a continuat şi anul trecut, cu grija de a o ţine ascunsă de ochii cunoscuţilor. 

Ultima zi în care Marius Săndulache a fost văzut a fost 17 noiembrie 2016, atunci când s-a aruncat în râu de pe un pod din Piatra Neamţ. Un martor la scenă a alertat autorităţile, iar timp de o lună s-au făcut în zadar căutări în apele reci. Pe 17 decembrie anul trecut, trupul neînsufleţit al băiatului a ieşit la suprafaţă, iar înmormântarea lui Marius a avut loc în comuna natală, la Mărgineni. 

Ulterior, zvonurile despre relaţia profesor-elev s-au înteţit printre colegii de seminar ai lui Marius, iar probele descoperite de anchetatori au condus la reţinerea femeii. 

„Fiecare o vede pe ea vinovată, dar eu nu văd aşa“

Gestul extrem al elevului este pus pe seama idilei cu profesoara, iar faptul că aceasta este însărcinată alimentează şi mai mult un scenariu conform căruia tânărul ar fi tatăl pruncului nenăscut. 

Preotul Iulian Marc îşi susţine soţia care i-a dăruit trei copii şi de la care îl aşteaptă pe al patrulea: 

„Ştiam că e însărcinată, pentru că ne chinuiam de multă vreme“ - Iulian Marc, preot paroh

„Fiecare o vede pe ea vinovată, dar eu nu văd aşa. Există posibilitatea ca ea să fie victimă. E clar că nu a fost decizia ei, dar a cedat presiunilor şi a căzut în plasa lui. Greşeala ei asta a fost: că a avut încredere în oameni şi această greşeală i-a fost fatală. Ea regretă ceea ce s-a întâmplat. Dar ce alt final folositor poate fi acum cu arestarea ei? Deja sunt distruse două familii, şi ăsta e lucrul cel mai grav“.

Crinela Marc sursa FOTO: Facebook/Crinela Marc

image

Soţul Crinelei Marc nu împărtăşeşte opinia generală că Marius Săndulache, despre care se ştia că era un elev eminent, olimpic la religie, este nevinovat în această poveste încheiată tragic:  

„Copilul acesta nu era un sfânt, nici tinerii din ziua de astăzi nu sunt ceea ce par. Sunt lucruri despre el care s-au găsit în convorbirile pe care le-a purtat din care reiese că nu era cine se spune că era. A fost un egoism, un gest de răzbunare din partea lui. Am trecut şi eu prin experienţa seminarului, dar eu am sacrificat totul ca să-l slujesc pe Dumnezeu. Pe el nu l-a interesat ce lasă în urmă. Există iertare, locul amândurora este în biserică şi asta e calea cea mai corectă. Asta n-a învăţat el“.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite