Poliţia a ridicat documente de la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ. Sunt vizate de anchetă trei studii clinice

0
0
Spitalul Judeţean Neamţ este pe lista unităţilor din ancheta FOTO: Adevarul
Spitalul Judeţean Neamţ este pe lista unităţilor din ancheta FOTO: Adevarul

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie efectuează cercetări în mai multe judeţe într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Poliţiştii au descins astăzi, 31 mai 2016, la Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, una din cele 31 de unităţi sanitare din ţară care se află în atenţie într-o anchetă ce vizează activităţi nelegale constând în derularea unor studii clinice cu încălcarea prevederilor legale în materie.

„De la Secţia Psihiatrie au fost ridicate documente pentru trei studii clinice, din care unul este în derulare, iar două sunt încheiate. Mai multe amănunte nu am despre această acţiune, nu am discutat cu cei de la Poliţie“, a declarat medicul Alexandru Juncu, managerul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piatra-Neamţ, pentru adevarul.ro.

În cursul zilei de astăzi, 31 mai 2016, pe baza autorizaţiilor emise de către instanţă, sub coordonarea procurorilor, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice  - Inspectoratul General al Poliţiei Române, împreună cu poliţişti ai structurilor teritoriale de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Argeş, Arad, Botoşani, Buzău, Braşov, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Sibiu, Timiş şi Vrancea, efectuează 26 de percheziţii la cabinetele unor medici aflate pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Arad, Cluj, Constanţa şi Dolj, precum şi la sediile şi punctele de lucru a 5 societăţi comerciale cu profil medical care reprezentau interesele sponsorilor.

Totodată, în baza ordonanţelor emise de către procuror, sunt efectuate verificări operative constând în ridicarea de înscrisuri şi probe la un număr de 31 de unităţi sanitare aflate pe raza judeţelor Argeş, Botoşani, Buzău, Braşov, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Sibiu, Timiş şi Vrancea.

„Din actele de urmărire penală efectuate până în prezent a rezultat că mai mulţi angajaţi din sistemul sanitar desfăşoară activităţi nelegale constând în derularea unor studii clinice cu încălcarea prevederilor legale în materie, fapte cu potenţial generator de riscuri în ceea ce priveşte autorizarea intrării pe piaţă a unor medicamente ce afectează negativ starea de sănătate a populaţiei“, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite