Piatra Neamţ: Urătorii au invadat oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacolul oferit de urătorii nemţeni a durat mai bine de două ore
Spectacolul oferit de urătorii nemţeni a durat mai bine de două ore

Startul celei de-a 41-a ediţii a alaiului de datini şi obiceiuri „Steaua sus răsare" a fost dat la ora 12.00 în faţa Casei de Cultură, iar spectacolul oferit pietrenilor a durat mai bine de două ore.

Parada urătorilor a pornit din faţa Casei de Cultură spre Muzeul de Istorie, după care a defilat pe bulevardul Mihai Eminescu şi s-a oprit în faţa Teatrului Tineretului, unde fiecare formaţie a evoluat câte 15 minute.

Cei care dau dat startul spectacolului de sărbători au fost membrii alaiului de datini şi obiceiuri din Taşca, urmaţi de formaţia de datini şi obiceiuri tradiţionale din Tazlău. Urşii de la Gârcina au jucat în centrul oraşului spre amuzamentul copiilor spectatori, ira „Căiuţii" de la Mărgineni au atras zeci de curioşi.

Din alai au mai făcut parte formaţia „Mioriţa" din Piatra Şoimului, „Ursul, caii şi capra" de la Ştefan cel Mare, „Arnăuţii" de la Urecheni, ansamblul de datini „Valea Uţei" de la Volovăţ Suceava şi „Moştenitorii de Oglindeşti" din Răuceşti Oglinzi. Spectacolul a fost încheiat de grupul de colindători „Florile Ceahlăului".

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite