Piatra Neamţ: Ştrandul Tineretului, marea copiilor din acest an

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu noile scăderi salarile, părinţii pietreni nu-şi mai permit să-şi trimită odraslele în tabere la mare ori în excursii peste hotare, aşa că aleg Ştrandul Tineretului pentru distracţia celor mici.

Un sejur de cinci zile la mare ar costa 310 lei de copil, sumă la care se adaugă transportul şi banii de cheltuială, astfel încât o săptămână de vacanţă pe litoral ar ajunge aproape cât salariul minim pe economie. „Am doi copii, unul în clasa a III-a şi altul într-a V-a. Noi câştigăm aproape 1.500 de lei pe lună şi nu avem cum să-i trimitem în tabără. Oricât de mult şi-ar dori, le-am explicat că nu avem de unde", a spus resemnată vânzătoarea Alexandrina Maftei.

Dacă elevii din celelalte judeţe ale ţării au rezervat deja taberele din Neamţ, numărul copiilor pietreni care au apelat la serviciile Direcţiei Judeţene pentru Tineret este în scădere faţă de anul trecut.

„În 2009 am avut 1.000 de copii care au plecat în tabără la mare sau la Sinaia, iar în acest an cererile au scăzut la 700, marea majoritate optând pentru litoral. Atât la mare, cât şi la Predeal, preţurile sunt de 62 de lei pe zi, sumă în care sunt incluse atât cazarea, cât şi trei mese pe zi", a declarat Adrian Niţă, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Neamţ.

În aceste condiţii, cele mai ieftine variante sunt vacanţele petrecute în curtea bunicilor sau zilele de plajă din Ştrandul Tineretului.

„Eu nu am bunici la ţară, aşa că nu am unde să mă duc. Aştept să iau vacanţă şi mai vin în ştrand cu prietenele şi cu mătuşa mea sau rămânem la bloc şi ne jucăm. La mare am fost acum doi ani şi mi-a plăcut mult, dar anul ăsta nu pot să merg", a ridicat din umeri Ruxandra Chiorpec, elevă în clasa a VI-a.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite