Piatra Neamţ: Noi proiecte pentru defrişări pe Muntele Cozla

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amenajările de pe Cozla au provocat alunecari de teren, vara aceasta
Amenajările de pe Cozla au provocat alunecari de teren, vara aceasta

Amenajarea unei noi pârtii de schi pe Muntele Cozla impune o nouă defrişare, care va fi supusă aprobării Consiliului Local.

Consilierii locali au fost convocaţi în şedinţă extraordinară, vineri, 15 octombrie. Primul punct al ordinei de zi este ocupat de proiectul de hotărâre „privind scoaterea definitivă din fondul forestier a unui teren aflat în proprietatea municipiului Piatra Neamţ, în vederea realizării obiectivului «Dezvoltarea infrastructurii Turistice în zona Masivului Cozla, din municipiul Piatra Neamţ – Realizare pârtie de schi pentru începători», după cum anunţă convocatorul de şedinţă.

Citeşte şi:
Piatra Neamţ: Primăria face un nou împrumut pentru investiţiile de pe Cozla
Piatra Neamţ: Împădurirea masivului Cozla costă aproape un milion de lei
Muntele Cozla o ia ameninţător la vale

Defrişările realizate pentru telegondolă şi pârtia de schi, precum şi drumul de acces pentru utilajele mari au cauzat scurgeri de mâl de pe versnţi, care a intrat în curţi, subsoluri şi chiar în supermarketul din zona Obor. Vara aceasta, în partea dinspre centrul oraşului, pe acest munte s-au produs alunecări de teren, care au antrenat zeci de arbori şi sute de metri cubi de pământ. Pentru diminuarea eroziunii solului, Primăria are în derulare un proiect pe cinci ani, care costă aproape un milion de lei.

Consilierii au mai aprobat, în şedinţa din 11 august, contractarea unui împrumut de la bănci, în valoare de nouă milioane de lei, pe o perioadă de 20 de ani, pentru continuarea investiţiilor pe Cozla.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite