Piatra Neamţ: Mascaţii şi colindătorii au invadat oraşul (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alaiul de datini
Alaiul de datini

Alaiul celor 14 formaţii din Neamţ, Iaşi, Bacău, Maramureş şi Republica Moldova a colindat centrul urbei astăzi, 27 decembrie, începând cu ora 13.00.

Festivalul a început cu o paradă a formaţiilor pe traseul Teatrul Tineretului - Casa de Cultură - Muzeul de Istorie - Hotel Ceahlău - Teatrul Tineretului.

Mascaţii au invadat oraşul

De la ora 14.00, în faţa Teatrului, vă vor încânta cu un repertoriu tradiţional specific acestei perioade „Căiuţii" din Tudora - Botoşani, „Sumanarii" de la Trifeşti, „Cerbul şi ursul" din Cepleniţa - Iaşi.

Sumănarii din Trifeşti au urat astăzi pentru pietreni

Din alaiul care a parcurs centrul oraşului au făcut parte şi „Urşii" din Girov-Neamţ şi membrii ansamblului „Datina" de la Breaza - Suceava.

Urşii din Girov-Neamţ

Pietrenii au ocazia să admire „Alaiul de datini şi obiceiuri" din Taşca - Neamţ, „Urşii" din Dărmăneşti - Bacău şi ansamblul de dansuri şi obiceiuri tradiţionale din Tazlău - Neamţ.

image

Pe străzile din Piatra Neamţ au defilat la orele prânzului şi colindători din Maramureş, membri ai ansamblului folcloric "Izvorul Izei" de la Săcel.

Datini din Maramureş la Piatra Neamţ

Datinile de sărbători au fost aduse de peste Prut de membrii formaţiei „Busuioc" din Orhei, Republica Moldova.

Obiceiul mersului cu capra

Cele mai multe formaţii care iau parte la evenimentul de astăzi sunt din ţinutul Neamţului: „Alaiul de datini şi obiceiuri" din Răuceşti, „Arnăuţii" din Bălţăteşti, Ansamblul folcloric „Floricică de la munte" al Centrului pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare" Neamţ şi alaiul de datini şi obiceiuri din Piatra Şoimului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite