Pericol de moarte într-o covrigărie din Neamţ. Cinci persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon

0
0
Persoanele intoxicate au fost transportate la spital FOTO Monitorul Neamţ
Persoanele intoxicate au fost transportate la spital FOTO Monitorul Neamţ

Mai multe persoane au avut parte de o experienţă neplăcută, intoxicându-se cu monoxid de carbon în timp ce erau la serviciu, la o covrigărie.

Mai multe echipaje ale forţelor de intervenţie în situaţii periculoase au participat marţi, 30 noiembrie 2021, la o misiune specifică, după ce, printr-un apel la numărul de urgenţă 112, se anunţa că se simte miros de gaz metan într-o patiserie - covrigărie, situată pe bulevardul Traian din municipiul Piatra Neamţ. 

La locul indicat, pentru că erau persoane care acuzau stări de rău, au fost trimise echipaje de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciul Mobil de Terapie Intensivă, Servicul de Ambulanţă şi personal de la firma furnizoare de utilităţi, Del Gaz Grid, pentru remedierea avariei. 

„Trei persoane prezentau simptome caracteristice intoxicaţiei cu monoxid de carbon. Acestea au fost preluate şi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean. În interiorul spaţiului comercial s-a constatat că

monoxidul de carbon avea o concentraţie peste limitele normale. Alţi doi angajaţi ai operatorului economic au fost evacuaţi şi s-a actionat pentru aerisirea spaţiului“, a transmis ISU Neamţ. 

Starea persoanelor care au ajuns la unitatea sanitară menţionată nu este gravă, dar o expunere mai îndelungată la factorul de risc, în speţă monoxidul de carbon, putea avea consecinţe nebănuite. În

noaptea de 29 spre 30 noiembrie, pompierii nemţeni au fost înştiinţaţi despre faptul că într-un bloc situat pe Aleea Tudor Vladimirescu din municipiul Roman se simte miros de fum. 

„Cu ajutorul echipamentelor şi procedeelor specifice, pompierii au pătruns într-un apartament situat la parterul unui bloc de locuinţe. Incendiul s-a manifestat la fereastra unei camere. Pompierii au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite şi au acţionat pentru evacuarea fumului din interiorul apartamentului. Acţiunea intenţionată a fost cauza probabilă“, se arată într-un comunicat emis de ISU Petrodava Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Păţaniile unor români temerari în Australia: drumuri dure, caniculă insuportabilă, jivine şi tâlhari | FOTO

Medici şi funcţionari acuzaţi de escrocherii cu concedii medicale. O „afacere“ de 6 milioane de lei

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite