Părintele Iustin Pârvu îndeamnă oamenii să protesteze împotriva cardului de sănătate: „Să ieşim de sub jugul erei electronice”

0
0

Asociaţia "Dreptate şi Adevăr" a organizat pe 14 martie, în faţa Palatului Parlamentului, un protest împotriva implementării cardului electronic. Printre susţinătorii acestui miting se numără şi preotul Iustin Pârvu de la Mănăstirea "Petru Vodă" din Neamţ.

Aproape 1000 de credincioşi, preoţi şi călugări au participat la protestul organizat în după amiaza zilei de 14 martie în Bucureşti. Mai mulţi reprezentanţi de seamă ai vieţii monahale s-au alăturat credincioşilor care nu sunt de acord cu realizarea cardului electronic. În viziunea lor actele cu cip sunt un atac la fiinţa spirituală, deoarece conţin numărul “666” în codul de bare.

“Anii trecuţi, odată cu apariţia paşaportului biometric, s-au strâns un milion de semnături care s-au înmânat autorităţilor. Am cerut referendum împotriva oricărui act electronic, dar nu am fost ascultaţi. Cine vrea să îşi pună cip nu are decât; noi vrem doar să ni se ofere alternativa de a putea păstra actele simple pe care le-am folosit şi până acum şi de a nu fi obligaţi să folosim carduri electronice de sănătate pentru a merge la o farmacie sau la un doctor. De aceea se cere tuturor fiilor acestui neam, indiferent ca este ţărănist, democrat sau socialist – să răspundă împotriva acestor măsuri de control total al populaţiei, de instaurare a unui stat poliţienesc. Să ne unim în dragoste şi armonie, ca să putem ieşi de sub jugul erei electronice”, a fost mesajul transmis de Părintele Iustin Pârvu.

Printre argumentele oferite de preotul de la Mănăstirea Petru Vodă împotriva cardului electronic se numără şi faptul că anularea numelui înseamnă anularea legăturii cu Dumnezeu. “Din raţiuni politice, eu şi atâţi alţi fii ai acestui neam, am făcut ani şi zeci de ani de puşcărie, datorită unui sistem dictatorial comunist. Am purtat numere în loc de nume, ca acum să ajung să trăiesc în libertate şi să fiu identificat tot cu un număr? Noi avem nume prin Botez, un nume dat de părinţii noştri. Dacă îmi anulezi numele, înseamnă că mi-ai anulat şi părinţii şi toată legătura mea cu Dumnezeu şi cu strămoşii acestui neam”.

Preoţii şi credincioşii au început protestul faţă de cardurile electronice de sănătate încă de anul trecut. Fostul medic şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marius Filip, a spus atunci că aceste carduri electronice nu vor avea inscripţionat cuvântul “card”, deoarece membrii unor asociaţii religioase au spus că citit invers apare cuvântul “drac”.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite