Parcurile eoliene din Neamț s-au împotmolit în hârtii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În România au fost instalate până la finele anului trecut eoliene de 466 de MW
În România au fost instalate până la finele anului trecut eoliene de 466 de MW

Anunțate cu surle și trâmbițe, proiectele de la Făurei și Borca bat pasul pe loc. Edilii celor două localităţi spun că formalitățile pentru obţinerea avizelor și măsurătorile au tergiversat investițiile.

Proiectul parcului eolian de la Făurei a fost primul din județ demarat în ordine cronologică. Deși a împlinit trei ani de când licitația organizată de primărie a fost câștigată de compania germană WFB International GMBH, terenul din zona „Făget" este ocupat și acum de culture agricole și nu de mori de vânt.

„Până acum au trebuit să scoată toate autorizațile și cred că pe la sfârșitul anului o să și înceapă să le monteze. S-au cerut avize până și pentru deplasarea păsărilor călătoare pe culoarul unde vor fi eolienele", spune Vasile Gherghel, primarul comunei Făurei.

Citeşte în ADS Neamţ, ediţia de joi, 15 septembrie, care sunt problemele pe care le întâmpină proiectele de valorificare a energiei eoliene. Săptămânalul ADS Neamţ costă 0,9 lei şi poate fi cumpărat de la orice chioşc de ziare.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite