Ore decisive pentru soarta şefului CJ Neamţ, Ionel Arsene. Procurorii DNA îl vor încă 30 de zile după gratii

0
0
Ionel Arsene FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Ionel Arsene FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Neamţ ar putea părăsi Arestul de la IPJ Neamţ, sau va fi transferat în Penitenciarul Bacău, în funcţie de decizia instanţei Curţii de Apel.

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, suspendat din funcţie, va afla miercuri, 28 februarie, dacă judecătorii vor da curs cererii procurorilor DNA, care vor să-l menţină în arest pentru încă 30 de zile. 

Arsene este în detenţie în Arestul IPJ Neamţ din data de 29 ianuarie 2018, urmare a deciziei magistraţilor Curţii de Apel Bacău. Instanţa superioară acceptase atunci cererea procurorilor anticorupţie în dosarul în care şeful CJ Neamţ este acuzat de trafic de influenţă pentru o faptă petrecută în anul 2013, pe când era deputat. 

În perioada de arest, preşedintele CJ Neamţ a aflat că este urmărit penal într-un alt dosar de corupţie, tot pentru trafic de influenţă, fapte care ar fi avut loc în urmă cu trei ani, în 2015. 

Pe 22 februarie, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Bacău au conexat cele două cauze şi au trimis dosarul spre judecare la Tribunalul Neamţ, iar în aceeaşi zi judecătorii acestei instanţe au decis să prelungească cu 30 de zile perioada de arest preventiv, la cererea anchetatorilor anticorupţie. 

Inculpatul a uzat de calea de atac permisă de lege, iar miercuri, 28 februarie, Curtea de Apel se va pronunţa definitiv, urmând să decidă dacă menţine măsura dispusă de Tribunalul Neamţ, sau dacă o vor înlocui cu o măsură mai blândă (arest la domiciliu sau control judiciar). 

În situaţia în care instanţa de apel va respinge contestaţia inculpatului, Arsene va fi mutat în Penitenciarul Bacău, deoarece acesta a fost trimis deja în judecată.  

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite