O şoferiţă a băut cam mult şi s-a urcat la volan. Ce a trădat-o, deşi nu a fost trasă pe dreapta

0
0
Conducătoarea auto nu mai are permis, dar are dosar penal FOTO Arhivă
Conducătoarea auto nu mai are permis, dar are dosar penal FOTO Arhivă

O şoferiţă a băut căteva păhărele, s-a urcat la volan deşi consumase alcool, dar a fost trădată de faptul că a fost implicată într-un accident pe care nu ea l-a provocat.

În două accidente de circulaţie, din cele trei care s-au petrecut pe şoselele judeţului Neamţ pe parcursul zilei de 16 februarie, poliţiştii de la Serviciul Rutier au constatat în ele au fost implicaţi conducători auto care se cinstiseră cu licori bahice înainte a pleca la drum. 

Iese în evidenţă cazul unei unei şoferiţe de 27 de ani, din piatra Neamţ, care nu a fost trasă pe dreapta la vreun control de rutină, faptul că băuse ieşind la iveală după ce a fost implicată într-un accident care nu s-a produs din culpa ei. 

Primul dintre evenimente a fost anunţat prin apel la numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 19:00, cadrele de Biroul

Rutier Piatra Neamţ fiind solicitate să intervină pe strada Fermelor s-a produs un accident rutier, dar fără ca vreo persoană să aibă nevoie de asistenţă medicală. 

Din primele cercetări a reieşit că, în timp ce un bărbat de 40 de ani, din Mărgineni, conducea un autoturism pe varianta ocolitoare a oraşului, nu s-ar fi asigurat la efectuarea 

manevrei de schimbare a direcţiei de mers, moment în care a fost acroşat de o maşină condusă de o femeie, care se angajase în depăşirea acestuia. 

„Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 40 de ani. În cazul femeii de 37 de ani, rezultatul a indicat o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

Cu 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, a „parcat“ în parapet 

Se poate spune că şoferiţa băuse destul de mult, pentru că valoarea alcoolemiei de care se ţine cont la întocmirea unui dosar penal este cea rezultată pe baza probei de sânge, a cărei valoare se dublează faţă de cea din aerul respirat. Cazuistica mai arată că starea de comă alcoolică se instalează în jurul valorii de doi la mie. 

Un alt incident care a avut loc pe 16 februarie, s-a petrecut în comuna Taşca, în jurul orei 22:20. În timp ce cadrele Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz efectuau serviciul de patrulare, la un moment dat au identificat un autoturism, care era „parcat“ într-un parapet metalic de pe marginea drumului naţional ce duce spre Cheile Bicazului - Lacul Roşu - Gheorgheni. În maşină era şoferul de 55 de ani, din Bicaz, care emana halenă alcoolică. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

Al treilea accident de circulaţie din ziua menţionată, care s-a soldat cu patru persoane rănite uşor, a avut loc pe drumul european E 85, la Horia, două autoturisme tamponându-se frontal. La locul incidentului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială cu modul pentru descarcerare şi o

ambulanţă. 

Până la sosirea forţelor de intervenţie, cele patru persoane din autoturisme s-au autoevacuat, au primit apoi îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la Spitalul Municipal de Urgenţă din Roman.

Urma ca poliţiştii să stabilească cauzele care au dus la producerea accidentului, cel mai probabil fiind vorba despre o depăşire imprudentă.

Vă mai recomandăm să citiţi:

Au sfidat muntele, erau să moară. „Au crezut că sunt poveşti din lumea pitorească a salvatorilor montani“

Mai multe - Piatra Neamţ

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite