„Noaptea Cercetătorilor” pe platoul Curţii Domneşti din Piatra Neamţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Participanţii la „Noaptea Cercetătorilor” vor avea ocazia să afle din tainele ştijnţei  FOTO Adevărul
Participanţii la „Noaptea Cercetătorilor” vor avea ocazia să afle din tainele ştijnţei  FOTO Adevărul

Evenimentul european se va desfăşura vineri seară lângă Turnul lui Ştefan cel Mare. „Noaptea Cercetătorilor” va avea loc la Piatra Neamţ, unul din cele opt oraşe din ţară unde este programat acest eveniment.

Piatra Neamţ face parte din cele 300 de oraşe din spaţiul UE unde se vor face demonstraţii practice care să dovedească rolul ştiinţei şi cercetării în evoluţia societăţii.

Un alt scop declarat de organizatori este „recunoaşterea publicului larg faţă de munca nevăzută a cercetătorilor şi de a crea interacţiunea cu publicul larg pentru a-i putea descoperi ca fiind oameni obişnuiţi cu o meserie neobişnuită”.

Ediţia din 2013 “Noaptea Cercetătorilor” este organizată sub egida Uniunii Europene de către Target Active Training în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei, Institutul Naţional de Cercetare în Sport, Centrul de Studii Complexe, Europa FM şi Anticipaţia, parte a grupului Nemira .

În acţiune vor fi implicate, de asemenea, instituţii de prestigiu: Institutul Naţional de Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiilor, Institutul de Fizică Atomică, Facultatea de Geografie, împreună cu parteneri preocupaţi de ştiinţă şi cercetare, precum Discovery Channel.

„Vizitatorii vor avea ocazia să afle cum funcţionează roboţii, cum pot conduce o maşină doar cu puterea minţii, ce înseamnă să fii cercetător şi vor putea să participe la concursurile şi provocările ştiinţifice din timpul evenimentului”, promit organizatorii.

Înscriindu-se în linia acţiunilor Fundaţiei Marie Curie la nivel european, această acţiune este organizată din 2006 şi în România.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite