Neamt: Vacanţa de vară la cort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţiile de turism au inclus în ofertele lor şi campingurile din staţiunile româneşti. 

Nevoiţi să se adapteze condiţiilor austere din acest an, operatorii de turism se întrec în oferte promoţionale pentru vacanţă. Cum bugetele alocate pentru excursii şi concedii sunt mai mici faţă de anul trecut, agenţiile încearcă să atragă clienţii cu oferte ieftine.

„Avem o uşoară scădere a numărului de turişti în acest an. Au căutare pachetele cu valoare mai mică şi încercăm să ne pliem pe cererea clienţilor”, spune Cristian Petroşanu, directorul unei agenţii de turism din Piatra Neamţ.
Pentru sezonul estival variantele cele mai accesibile la preţ rămân destinaţiile de pe litoralul românesc. „Am mai mers în vacanţe la bulgari, dar vara asta trebuie să mă mulţumesc cu un bilet prin sindicat foarte bun ca preţ, pe litoral la noi”, spune profesorul Nicolaie Mitrofan.

Cu cortu-n spate, pe munte

Dacă la mare trebuie căutate promoţiile convenabile ca preţ, muntele se lasă descoperit pe bani mai puţini. „Îmi iau cortul şi cu 1.000 de lei mă descurc pe un traseu în Rodna timp de o săptămână. Înainte de asta o să fac şi plajă vreo două zile pe malul lacului de la Bicaz”, calculează repede studentul Ionuţ Matei. Când vine vorba de o vacanţă relaxantă, mulţi preferă liniştea unei pensiuni montane. „Sunt diverse promoţii cum e cea prin programul în care stai şapte nopţi şi plăteşti doar cinci”, vine cu soluţia Marius Stănescu, reprezentantul unei agenţii de turism. Furnizorii de servicii turistice au remarcat în acest an o creştere a cererii pentru staţiunile balneoclimaterice. Aceştia au constatat că preţurile mici atrag turiştii pentru odihnă şi tratament în locaţii ca Băile Felix, Herculane sau Vatra Dornei.

Vacanţa în septembrie, mai ieftină

Pietrenii cu buget limitat de vacanţă îşi pot amâna vacanţa pentru luna septembrie, atunci când hotelierii fac reduceri consistente la cazare. „Cum e acum vârful de sezon, nici nu te poţi apropia de preţurile de cazare, dar la început de septembrie o să merg cu familia la Eforie”, spune inginerul Paul Petrescu. O vacanţă în toamnă de şapte zile se reduce la 240 de lei de persoană la un hotel de 3 stele.

Preţuri pentru toate buzunarele

* cinci nopţi la Neptun: 179 lei de persoană;
* Şase nopţi la Băile Felix: 650 lei de persoană;
* Şase nopţi în Grecia: 180 de euro de persoană;
* O noapte în Bulgaria: 24 de euro de persoană.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite