Neamţ: Turiştii de weekend, încetiniţi în Chei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Legătura dintre judeţul Neamţ şi Ardeal se face pe un singur sens de mers din cauza inundaţiilor. Răbdarea rămâne cuvântul de ordine pentru şoferii care merg pe traseul spre Lacu Roşu în această perioadă.

Viitura de la începutul lunii iulie a măcinat drumul care face legătura dintre Bicaz Chei şi Lacu Roşu. Protecţia tronsonului a fost măturată de ape, iar pe carosabil au fost adunate cantităţi mari de aluviuni, în special buşteni. La două săptămâni după potop, restricţiile de circulaţie se menţin încă în zonă. „Pe drumul naţional DN12C Bicaz Chei–Lacu Roşu circulaţia se face pe un singur sens de mers, pe o distanţă de 50 de metri. O altă restricţie este valabilă pe drumul judeţean DJ127A Bicazu Ardelean–Telec, unde terasamentul este afectat pe o distanţă de 200 de metri“, a precizat căpitan Iulian Jugan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Turiştii veniţi din zona Ardealului spre Piatra Neamţ, dar şi nemţenii care încearcă să se bucure în aceste zile de concediu ori sunt obligaţi să facă acest traseu în interes de serviciu au pierdut mai mult timp pe drum. „Vrem să stăm o săptămână la o pensiune de lângă Piatra Neamţ. Ştiam că aici a fost foarte rău la inundaţii şi vream să vedem dacă se poate circula, aşa că ne-am informat din timp despre cum arată drumul. Trebuie să conduci cu atenţie şi să nu accelerezi dacă ţii la viaţa ta“, crede Marius Chiorean, care a venit în acest weekend de la Târgu Mureş.

Turiştii au avut de înfruntat şi canicula

Şoferii au fost nevoiţi să-şi cultive răbdarea din cauza aglomeraţiei de weekend, dar s-au luptat şi cu temperaturile destul de ridicate.  „Am făcut mai bine de-o oră în Chei pentru că avem şi copii în maşină. Este şi foarte cald şi aglomerat. Este bine că am scăpat de drum. Oricum, se poate circula, dar îţi trebuie mai multă răbdare“, a spus nemţeanul Răzvan Amarinei. Pentru a nu avea incidente în zonă, poliţiştii nemţeni atrag atenţia şoferilor să circule cu prudenţă.

„Ar fi foarte bine dacă participanţii la trafic ar respecta indicatoarele rutiere. Trebuie să păstreze şi distanţa corespunzătoare între autoturisme şi să nu se angajeze în depăşiri periculoase, mai ales că în Cheile Bicazului se circulă pe un singur sens de mers“, a declarat inspector principal Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ.

Drumurile cu restricţii de circulaţie în judeţ:
- DN12C Bicaz Chei - Lacul Roşu;
- DC146 comuna Hangu, sat Boboteni;
- DJ127A Bicazu Ardelean - Telec;
- DC157 Poiana Teiului - Poiana Largului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite