Neamț: Sanitarii au renunțat la protestele zgomotoase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajații Spitalului Județean Neamț își vor exprima nemulțumirile față de măsurile de austeritate într-o formă mai mult simbolică. Aceștia au renunțat la ieșirile în stradă cu pancarte din lipsă de personal. Mâine, sanitarii nemțeni își vor continua munca fără întrerupere, dar vor purta banderole albe la mâini.

Deși 15 iunie a fost marcată în calendarul bugetarilor ca fiind o altă zi de proteste, mulți dintre aceștia au renunțat la mitingurile de stradă. Nici numărul reprezentanţilor Sanitas din Neamț care vor pleca în capitală nu este la fel de mare precum a fost anunțat la începutul lunii iunie. Membrii sindicali care vor rămâne în județ vor acorda asistenţa medicală conform unui program obişnuit.

Ne vom deplasa în data de 15 iunie, la Bucureşti, în jur de 50 de membri de la Sanitas şi nu vom mai protesta în faţa spitalului, având în vedere deficitul de personal şi adresabilitatea tot mai mare din partea populaţiei", a spus asistenta Angela Tofan, liderul Sanitas al Spitalului Judeţean.

Angajaţii din Sănătate au protestat la data de 31 mai, când în intervalul 9.30 şi 13.00, au ieșit în faţa Spitalului Județean. Atunci, s-au adunat peste 100 de asistenţi şi medici care au scandat împotriva Guvernului și a măsurilor de reduceri salariale drastice anunțate pentru următoarea perioadă. Un medic rezident care are un salariu de 1.200 de lei lunar, va rămâne cu 800 de lei după aplicarea reducerii cu 25 de procente.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite